Az ázsiai konyha szerencsére már teljesen a hétköznapjaink részévé vált itt Európa közepén is és ez nemcsak a szuper éttermeknek köszönhető, hanem annak is, hogy például a japán konyha sok esetben hasonló alapanyagokat használ, mint mi, így kis csavarral is készíthetünk különleges fogásokat.
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Okonomiyaki
Emlegetik japán pizzaként is, de valójában leginkább a tócsnira emlékeztet, annyi különbséggel, hogy káposzta az alapja. Ezer féle variáció létezik és otthon is könnyen elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 350 g káposzta
- 1 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 150 ml víz
- só
- bacon vagy sonka
A szószhoz:
- ketchup
- szójaszósz
- Worcester-szósz
Elkészítés:
A káposztát felszeleteljük, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport és a tojást egy kevés vízzel. Ha elkevertük, hozzáadjuk a káposztát is. A bacon vagy sonkaszeleteket egy serpenyő alján elegyengetjük, majd ráborítjuk a káposztás keveréket is és szétterítjük, mint egy tócsnit. Kb. 10 percig sütjük és még tehetünk rá ízlés szerint sonkát, gombát vagy akár rákot is. Tíz perc után óvatosan megfordítjuk és a másik felét is átsütjük. A tetejére tehetünk egyszerűen ketchupot vagy szóját is, de készíthetünk okonomiyaki szószt is, amihez 3:1:1 arányban kell összekevernünk ketchupot, szójaszószt és worcester szószt.
A cikk folytatódik, lapozz!