Ilyen a japán pizza, tojásrántotta és sajttorta – receptekkel

Ilyen a japán pizza, tojásrántotta és sajttorta – receptekkel

Címlap / Életmód / Ilyen a japán pizza, tojásrántotta és sajttorta – receptekkel

Az ázsiai konyha szerencsére már teljesen a hétköznapjaink részévé vált itt Európa közepén is és ez nemcsak a szuper éttermeknek köszönhető, hanem annak is, hogy például a japán konyha sok esetben hasonló alapanyagokat használ, mint mi, így kis csavarral is készíthetünk különleges fogásokat.

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Okonomiyaki

Emlegetik japán pizzaként is, de valójában leginkább a tócsnira emlékeztet, annyi különbséggel, hogy káposzta az alapja. Ezer féle variáció létezik és otthon is könnyen elkészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 350 g káposzta
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 150 ml víz
  • bacon vagy sonka

A szószhoz:

  • ketchup
  • szójaszósz
  • Worcester-szósz

Elkészítés:

A káposztát felszeleteljük, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport és a tojást egy kevés vízzel. Ha elkevertük, hozzáadjuk a káposztát is. A bacon vagy sonkaszeleteket egy serpenyő alján elegyengetjük, majd ráborítjuk a káposztás keveréket is és szétterítjük, mint egy tócsnit. Kb. 10 percig sütjük és még tehetünk rá ízlés szerint sonkát, gombát vagy akár rákot is. Tíz perc után óvatosan megfordítjuk és a másik felét is átsütjük. A tetejére tehetünk egyszerűen ketchupot vagy szóját is, de készíthetünk okonomiyaki szószt is, amihez 3:1:1 arányban kell összekevernünk ketchupot, szójaszószt és worcester szószt.

ahirao_photo/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!