Az ázsiai konyha szerencsére már teljesen a hétköznapjaink részévé vált itt Európa közepén is és ez nemcsak a szuper éttermeknek köszönhető, hanem annak is, hogy például a japán konyha sok esetben hasonló alapanyagokat használ, mint mi, így kis csavarral is készíthetünk különleges fogásokat.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Japán sajttorta
Biztosan más is találkozott már rajtam kívül azokkal a szuper kis receptekkel, amelyek néha videóval együtt bukkannak fel a közösségi oldalak hírfolyamában. Egy ilyenben találtam megy a japán sajttortát, amely nem sokban különbözik az általunk ismert változattól, de valami egészen különleges könnyű és habos az állaga, ami nemcsak az ízét, de a látványát is feledhetetlenné teszi.
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 100 g mascarpone
- 130 ml tej
- 8 db egész tojás
- 60 g finomliszt
- 60 g étkezési keményítő
- 130 g cukor
- Ízlés szerint lekvár, friss vagy fagyasztott gyümölcs és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütéshez szükségünk lesz 24 cm-es tortaformára, amelyet sütőpapírral bélelünk ki. A hozzávalók közül a vajat, a mascarponét és a tejet egy lábosba tesszük és addig kevergetjük lassú tűzön, amíg szépen összeolvad. Miután megvagyunk, külön választjuk a 8 db tojást és a felvert tojássárgájához hozzáöntjük a masszánkat, végül pedig a lisztet és a keményitőt is beleszitáljuk. Miközben egy lábosban vizet teszünk fel forrni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként hozzáadagoljuk a cukrot, majd óvatosan, lassú mozdulatokkal beleforgatjuk a masszánkba. A tortaforma mellett egy magasabb falú tepsire is szükségünk lesz, ebbe tesszük bele a kibélelt tortaformát, amibe beleöntjük a kész masszát. Miután elegyengettük, a tepsit feltöltjük az addigra már lobogó forró vízzel és így tesszük be a sütőbe. 160 fokon 25 percig sütjük, majd további 50 percig alacsonyabb hőfokon, kb. 140 fokon. Miután kihűlt, friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel, porcukorral díszítjük, de lekvárral is kínálhatjuk.
A cikk folytatódik, lapozz!