Az ázsiai konyha szerencsére már teljesen a hétköznapjaink részévé vált itt Európa közepén is és ez nemcsak a szuper éttermeknek köszönhető, hanem annak is, hogy például a japán konyha sok esetben hasonló alapanyagokat használ, mint mi, így kis csavarral is készíthetünk különleges fogásokat.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Tamagoyaki
Egyszerű, gyors és a japánok nagy kedvence, ami szintén emlékeztet valamire, mégpedig a tojásrántottára, de annál kicsit édeskésebb íze ellenére is zöldségekkel, húsokkal érdemes kombinálni.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- kevés étolaj
- ízlés szerint zöldségek, sajt, sonka vagy bacon
Elkészítés:
Négy egész tojást egy tálban felverünk és hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot, valamint az olajat, majd alaposan elkeverjük. Kevés olajat teszünk egy serpenyőbe, amikor felmelegedett annyi tojást öntünk bele, hogy épp kitöltse a serpenyőt, de ne legyen sokkal vastagabb, mint egy palacsinta. Lassú tűzön sütni kezdjük, és amikor az egyik oldala átsült, elkezdjük feltekerni. A feltekerés előtt tehetünk bele sajtot, sonkát, zöldségeket is ízlés szerint, de utána is megszórhatjuk apróra vágott póréhagymával, vagy pirított baconnel. Ha feltekertük, szeleteljük fel és tálalhatjuk.
A cikk folytatódik, lapozz!