Mi a vércsoportod? Ez jellemező rád, a japán horoszkóp alapján

Mi a vércsoportod? Ez jellemező rád, a japán horoszkóp alapján

Címlap / Életmód / Ezotéria / Mi a vércsoportod? Ez jellemező rád, a japán horoszkóp alapján

A babona 1916-ban indult, amikor néhány japán orvos arra a következtetésre jutott, hogy az A vércsoportú emberek intellektuálisak és mérsékelt temperamentumúak, míg a B vércsoportúak épp ennek az ellenkezői. Ma Japánban a vércsoport-horoszkóp nagyon népszerű személyiségmutató. Annak ellenére, hogy nincs bizonyított, tudományos alapja, az emberek hisznek benne.

Japánban már iskolás korban számos fizikai vizsgálaton esnek át a gyerekek, így a legtöbb japán ember tudja, milyen vércsoportja van. Sok japán csodálkozik, hogy mi európaiak miért nem tudjuk saját vércsoportunkat. Japánban sokkal gyakrabban hangzik el a „Mi a vércsoportod?” kérdés, mint a „Milyen csillagjegyben születtél?”.

Lássuk hát, mely vércsoport, milyen személyiségre utal!

A vércsoport

Általában az ilyen vércsoportú emberek nyugodtak, higgadtak és komolyak. Szilárd karakterrel rendelkeznek, megbízhatók és szavahihető emberek, mégis olykor konokul viselkedek. Mindig átgondolják a dolgokat és előre megterveznek amit csak lehet, nagyon kitartóak az élet minden területén. Szeretnének saját ideáljaiknak megfelelni, nagyon perfekcionisták.

Az A-vértípusú emberek mások számára néha túl zárkózottnak, távolságtartónak tűnhetnek. Megpróbálják elnyomni saját érzelmeiket, és mivel már gyakorlottak ebben, mindenki erősnek hiszi őket. Ám valójában törékenyek, nincsenek acélból. Általában hasonló temperamentumú emberekkel veszik körbe magukat. Hajlamosak gorombák lenni azokkal, akik teljesen különböző személyiséggel rendelkeznek.

B vércsoport

A B-vértípusú emberek kíváncsiak és érdeklődők az élet minden területén. Ez izgalmas személyiséggé teszi őket, azonban hajlamosak túl sok minden felé érdeklődni és túl sok hobbit űzni. Hajlamosak hirtelen lázba jönni egy-egy új dologért, majd hirtelen dobják azt. Azonban sikerül megtalálniuk azokat az érdekeket, amelyek igazán fontosak számukra, és azokhoz nagyon ragaszkodnak. A B vércsoportú emberek mindig kitűnnek társaik közül, nem kedvelik az átlagos dolgokat és ők maguk sem átlagosak.

Általában annyira elmerülnek saját világukban, hogy hajlamosak elhanyagolni más, talán sokkal fontosabb dolgokat. Az általános róluk alkotott kép, hogy vidám természetűek, akik tele vannak energiával, lelkesedéssel és lendülettel – egyesek viszont úgy gondolják, ez csak egy külső álca, belülről teljesen más személyiségek. Emellett az a vád is gyakran éri őket, hogy nem akarnak valódi kapcsolatokat létrehozni másokkal.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást