Otthon / Szórakozás

Izgalom és borzongás – 9 film, ami felpörgeti a téli estéid

Izgalom és borzongás – 9 film, ami felpörgeti a téli estéid

Vannak filmek, amiket télen különösen jó megnézni. Mégpedig azért, mert a téli hűvös, szürke atmoszféra egészen különleges hangulatot teremt a hátborzongató és izgalmas sztorikhoz. Készítettünk egy összeállítást azokból a művekből, amik garantáltan felpörgetik a legunalmasabb estéidet is!

Déjá vu

A 2006-os filmet nem mindenki ismeri, ami nagy kár, hiszen a Tony Scott által rendezett időutazós akciófilm/thriller/sci-fi nem szűkölködik a fordulatokban és az izgalomban.

A sztori szerint egy komp felrobban New Orleansban, és a Denzel Washington alakította nyomozó főhős váratlanul egy Hi-Tech laborban találja magát, olyan szakemberekkel körbevéve, akik egy alternatív, térmeghajlítós kütyü segítségével próbálják átalakítani a múltbéli tragikus eseményt.

A tét pedig egyre nagyobb, mivel az egyik áldozat egy olyan hölgy, aki iránt főhősünk mélyebb érzéseket táplál!

Különvélemény

Steven Spielberg vitathatatlanul zseni, nem véletlen övezi mindig nagy várakozás legújabb alkotásait.

A Különvélemény pedig egy klasszikus: hihetetlenül látványos és izgalmas film, mely teljesen magával ragad.

John Anderton (Tom Cruise) egy olyan bűnmegelőző rendszer részese a fiktív jövőben, amelyben a különleges képességekkel megáldott hármasikrek megálmodják az elkövetkezendő gyilkosságokat, így mielőtt a bűnösök elkövethetnék azokat, lecsukják őket.

Aztán egyszer csak John-t álmodják gyilkosnak. Innen pedig elindul a versenyfutás az idővel!

Játsz/ma

David Fincher erős atmoszférateremtő képességéről ódákat lehetne zengeni. Kevesen tudnak olyan jól nyomasztó hangulatot teremteni, amit már a Hetedik és a Harcosok Klubja óta is tudunk.

A Játsz/mát azonban kevesebben ismerik, ami nagy kár!

Nicholas Van Ortonnak (Michael Douglas) mindene megvan, az amerikai milliomosok gondtalan életét éli.

Egy nap azonban félelmetes, borzongató események sorozata indul el az életében, és fokozatosan rájön, hogy egy különös játék részesévé vált, mely akár az életét is követelheti.

Ragyogás

Ezt a Kubrick filmet nem nézheted meg elégszer!

Stephen King-adaptáció, ami már önmagában garancia az izgalomra, ugyanakkor parádés szerepében láthatod Jack Nicholsont!

A főhős a családjával egy kietlen szállóba költözik a téli időszakra karbantartási munkálatokat végezni, azonban szép fokozatosan fény derül a szálló nyugtalanító múltjára, ráadásul a családi hangulat is kezd egyre fagyosabbá válni. 

Alapmű!

Az ember gyermeke

A már nem is annyira távoli jövőben (2027) játszódó film egy olyan világot fest le, melyben kissé apokaliptikusak a viszonyok.

Mindenki mindenki ellensége, és az emberiség a kihalás szélére sodródik.

Hosszú évek óta egyetlen gyermek sem született, amikor is a Clive Owen alakította főhős belekeveredik egy olyan akcióba, melynek során ráeszmél: egy születendő gyermek anyját kell megmentenie ebben a pusztuló világban.

A kulcsszavak: izgalom, akció, menekülés!

Eredet

Christopher Nolan filmje majdhogynem tökéletes.

Egy olyan jövőt vázol, melyben egy különös csapat képes behatolni az emberek álmaiba, és azt befolyásolva, alakítva megtudják változtatni az alany gondolatait és életét.

Rengeteg akció, fordulat, és bonyodalom van a történetben, azonban egyáltalán nem követhetetlen.

Ráadásul a zseniális Leonardo DiCaprio a főszereplő! Kell ennél több?

Gattaca

Ebben a szintén utópisztikus jövőben játszódó filmben mindenki tökéletes. Tudják manipulálni a géneket, aminek köszönhetően könnyen kicselezhetőek az olyan apró, bosszantó tényezők, mint például a rossz látás.

Az Ethan Hawke alakította főhős azonban azon kevesek egyike, akiknél nem hajtották végre ezt a génmanipulációt, így számos egészségügyi problémával küzd.

Ő azonban űrpilóta szeretne lenni, így kénytelen alternatív, kockázatos módszerekhez folyamodni.

Viharsziget

Scorsese zseniális filmjének az alapszituációja minden, csak nem megnyugtató.

A világtól elzárt, rettentően szigorúan őrzött elmegyógyintézetből ugyanis megszökik egy nő.

Egy nyomozópárost küldenek a szigetre az nő megtalálásáért, azonban hamar kiderül azonban, hogy egyikőjükkel (Leonardo DiCaprio) nincs minden rendben, így egyre szövevényesebb ügy kerekedik ki az egészből.

Alvilági játékok

Ez a film több minden egyszerre – vicces, izgalmas, fordulatos, ugyanakkor nem szűkölködik akcióban sem.

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) egy szép napon megérkezik nyugodt kis lakásába, majd egy félreértés következtében a helybéli maffiavezér emberei egy szál törülközőben rángatják el őt főnökük elé. 

Ha ez nem lenne elég aznapra, a maffiavezér ellensége, a másik helyi főgengszter is úgy érzi, szeretné látni ezt a fiatalembert.

Sok-sok rohangászás, lavírozás, és taktikázás jellemzi a filmet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást