Életmód / Receptek / Táplálkozás

Isteni tésztaszószok, amiket 10 perc alatt elkészíthetsz: gyors és izgalmas vacsora ötletek

Tészta szósz

Aszalt paradicsomos pesto grillezett spárgával

Hozzávalók: fél kiló megtisztított spárga, 2 evőkanál olívaolaj, só és bors ízlés szerint, fél csésze zöld pesto, 1/3 csésze aszalt, olajban eltett paradicsom lecsöpögtetve és csíkokra vágva, 1/3 csésze kockára vágott mozzarella.

Elkészítés: A spárgát fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg olívaolajjal, ízesítsd sóval és borssal, majd 220 fokra előmelegített sütőben pirítsd kb. 10 percig. Egy nagy tálban keverd össze a többi hozzávalóval, és már mehet is a tésztára!

Spenótos-paradicsomos szósz

Hozzávalók: 250 ml tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 konzerv paradicsom kockára vágva, 3 csésze spenót durvára vágva, 2 teáskanál szárított bazsalikom, 1 teáskanál szárított oregánó, fél teáskanál szárított kakukkfő, só és bors ízlés szerint, negyed csésze reszelt parmezán.

Elkészítés: Egy tálában keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd tedd félre. Egy nagy serpenyőben forrald fel az olajat és add hozzá a fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett pirítsd körülbelül 1 percig. A tejszín és a parmezán kivételével add hozzá a többi hozzávalót is, keverd el, és főzd amíg a spenót össze nem esik, nagyjából két percen keresztül. Végül öntsd fel az egészet a tejszínnel és szórd bele a parmezánt, keverd össze alaposan és forralj mindent össze, a kész szószt pedig azonnal öntsd a kifőtt tésztára.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW