Életmód / Receptek / Táplálkozás

Isteni sajttorta receptek, amiket kincsként fogsz őrizni

A sajttorta – bár elsőre biztosan neked is furcsán hangzott – egyszerűen isteni találmány. Belül krémes, alul ropog, és szinte minden gyümölccsel isteni. Most elhoztunk neked 4 olyan receptet, aminek biztosan nem fogsz tudni ellenállni. Felkészültél?

1. Mini sós-karamellás sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál mandulapehely,
  • 200 g barnacukor,
  • 3 evőkanál szójaszósz,
  • 100 g porcukor,
  • 300 ml tejszín,
  • 500 g Philadelphia krémsajt,
  • 180 g vaj,
  • 200 g keksz.

Elkészítés:

Törd kis darabokra a kekszet, olvassz fel 100 g vajat, majd dolgozd össze a kekszdarabokkal és egy evőkanál szójaszósszal. Ha mini sajttortákat szeretnél, akkor kis hőálló edényekben oszlasd el a kekszes vajas masszát, majd jöhet a töltelék összeállítása. Ehhez keverd össze a porcukrot és a sajtkrémet, majd egy evőkanál szójaszószt. Ehhez add hozzá a tejszín kétharmadát (200 ml-t), majd addig kevergesd, amíg szép, sima állagot nem kapsz. Ez jöhet a kekszes alapokra, majd az összes kis mini sajttorta a hűtőbe, körülbelül 6-8 órára. Már csak a karamell elkészítése van hátra, amihez lassú tűzön keverd össze a barnacukrot 2 kanál vízzel, majd a végén adj hozzá 80 g vajat. Ha már szépen összeállt, akkor a tűzről levéve vegyítsd hozzá az utolsó kanál szójaszószt és a maradék tejszínt, majd keverd szép egyenletesre. Ez a csodás karamella mehet a hűtőből kivett minitortákra, a tetejét pedig díszítheted mandulapelyhekkel.

Kép forrása: lecremedelacrumb.com

2. Áfonyás mikrós sajttorta

Hozzávalók:

  • 150 g túró,
  • 50 g krémsajt,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 2 evőkanál vaníliás cukor,
  • 150 g áfonya,
  • 1 tojás,
  • 100 g keksz,
  • 70 g vaj.

Elkészítés:

Az alap elkészítéséhez törd kis darabokra a kekszet, majd keverd össze az olvasztott vajjal, tedd kis hőálló edényekbe, majd a mikróba 2 percre (ha sütőben készítenéd inkább, akkor 180 fokon 8 percre). Amíg készül, addig keverd össze a túrót, a krémsajtot, a tojást, a tejfölt és a cukrot, majd a végén óvatosan forgasd bele a megmosott áfonyát is. Ha az alapok egy kicsit kihűltek, akkor mehet rá az áfonyás krém, és így mehetnek is a mikróba 2 percre (vagy a sütőbe újabb 10 percre). Ha lejárt a sütési idő, akkor tedd a kis tortácskákat a hűtőbe egy-két órára, és friss áfonyával tálald.

Kép forrása: chelseasmessyapron.com

3. Mini Hawaii sajttorta

Hozzávalók:

  • 250 g liszt,
  • 125 g dió vagy pekándió,
  • 100 g cukor,
  • 150 g vaj,
  • 450 g krémsajt,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 4 evőkanál tej,
  • 2 tojás,
  • 2 teáskanál vaníliaaroma,
  • 450 g ananász,
  • 85 g kókuszreszelék.

Elkészítés:

Keverd össze a dióféléket, a lisztet, a cukrot és az olvasztott vajat, majd tedd a sütőformád vagy a mini sütőformáid aljára és mehetnek is a 180 fokos sütőbe 15 percre. Amíg sül az alap, keverd össze a tölteléket; azaz a krémsajtot, a 4 evőkanál cukrot, a tejet, a vaníliaaromát, a kókuszreszelék felét és a tojásokat. Az ananászt vágd kis darabokra, majd ezt is forgasd a krémhez. A sima massza mehet a megsült, de már kissé kihűlt alapokra, majd újra a sütőbe körülbelül 15 percre. Tálaláskor vagy a sütési idő legvégén pedig hintsd meg a maradék kókuszreszelékkel. Vigyázz, nem marad sok belőle!

Kép forrása: jocooks.com

4. Csokis sajttorta

Hozzávalók (5 adaghoz):

  • 60 g vaj,
  • 3 tojás,
  • 50 g kókuszreszelék,
  • 140 g csokis keksz,
  • 200 g étcsokoládé,
  • 100 g tejföl,
  • 30 g cukor,
  • 200 g krémsajt,
  • 90 ml tejszín,
  • 20 g keményítő.

Elkészítés:

Törd kis darabokra a kekszet, majd keverd össze két tojással, a kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal. Ha már szép sima az állaga, akkor tedd kis hőálló edényekbe, majd a 180 fokos sütőbe körülbelül 6-8 percre. Amíg sülnek, olvaszd fel gőz fölött a 100 g étcsokit 20 ml tejszínnel, majd a tűzről levéve add hozzá a krémsajtot, a tojást és a keményítőt. A kihűlt alapokra jöhet a simára dolgozott krém. Keress egy mélyebb sütőformát, tedd bele a kis tortaformákat, majd önts bele vizet addig, amíg a kis sütőformák feléig nem ér. Ebben a gőzfürdőben 150 fokon körülbelül 50 perc alatt készülnek el a csodálatos csokis tortácskák. Ha letelt a sütési idő, akkor tedd őket hűtőbe egy éjszakára, és ha még egy kis extra csokira vágynál, akkor tejszín és csoki keverékéből plusz szószt a torta tetejére.

Kép forrása: bakerita.com