Egy dolog biztos: ezek a franciák tudnak élni. Romantikus városok, páratlan divat, jó borok, és persze ehhez méltó konyha. Szerencsére az utóbbi finomságai a saját konyhádban is kisülhetnek, nem kell értük a Riviérára utaznod.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
3/5 Francia hagymaleves
Négy vöröshagymát és két gerezd fokhagymát vágj apróra, majd lassú tűzön, kevés olajon párolj meg. Dobj rá két evőkanál lisztet, gyorsan kavard csomómentesre, majd az egészet öntsd fel forró húslevessel, és főzd még 10-15 percig.
Önts hozzá 1 dl fehér bort, és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha úgy jobban szereted, pürésítheted is a hagymát, de van, aki kifejezetten élvezi, hogy van mire ráharapni ebben az ízletes levesben.
Pirítósra olvasztott sajttal, a lehető legforróbban kínáld a levest.