5+1 ismerős, akit most azonnal törölj ki a Facebook oldaladról

5+1 ismerős, akit most azonnal törölj ki a Facebook oldaladról

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / 5+1 ismerős, akit most azonnal törölj ki a Facebook oldaladról / 2. oldal

Az arc a szociológia szemináriumról

A kreditrendszer csodálatos: lehetővé teszi, hogy egymás mellett üljön a gólya a ráérős nyolcadévessel.

Előfordulhat, hogy minden egyes órán más és más bagázs várt, a „csoport” fogalma pedig társadalomtudományi szempontból is relatívvá vált.

Homályosan dereng, hogy egyszer kölcsönkértél a facebookos ismerősödtől valami jegyzetet, aki utána bejelölt, a visszaigazolást pedig a szívességért cserébe egyértelműnek érezted.

Csakhogy azóta már eltelt néhány év, így igencsak fura látni, hogy az illető éppen hol nyaral vagy eszik. Semmi gond nincs, ha feleslegesnek érzed ezeket az információkat, illetve sem sem szeretnél vele hasonlókat megosztani.

Az önmagát kereső

Az egyik pillanatban egy amszterdami kollégiumból csekkol be, aztán szelfizik egy délkelet-ázsiai hostel vécéjében, de karácsonyra hazamegy Bivalypusztára, ahol a mama várja egy jóféle bejglivel.

Nincs neki se végzettsége, se foglalkozása, se munkahelye. Néha ókeresztény bölcsességeket posztol, máskor pedig a zen buddhizmus az aktuális kedvence.

Szabadnak tartja magát, de igazából önmaga foglya: fogalma sincs, merre induljon az életben, ezért látszólag mindenfelé igyekszik egyszerre.

Egyszerre irigyled és sajnálod, de gyakorlatilag semmilyen kapcsolatod nincs vele. Ha összefutnátok az utcán, nem is tudnál mit kérdezni tőle.

Akkor meg mit keres az ismerőseid között, de tényleg?

Bárki, aki untat vagy idegesít

Égnek állnak a pihék a karodon, amikor meglátod, hogy posztolt valamit. Gyorsan átgörgetsz rajta, de a kíváncsiság úgyis legyőz: előre tudod, hogy utálkozni fogsz, mégis megnézed vagy elolvasod.

Tisztában vagy vele, hogy ez egyfajta online mazochizmus, mégsem próbáltál eddig véget vetni a szenvedésednek. De miért nem? A Facebook nem arra való, hogy mindig felidegesítsd magad, valahányszor belépsz.

A saját nyugalmad érdekében egy csomó mindenhez jogod van az életben – az „ismerős törlése” gomb megnyomásához például mindenképp. Csak rajtad múlik, fogsz-e holnap is idegeskedni…

A fentiek alapján fennakadt nálad a rostán valaki?

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást