Életmód / Kikapcsolódás / Tech és kütyük

5+1 ismerős, akit most azonnal törölj a Facebook-ról

5+1 ismerős, akit most azonnal törölj a Facebook-ról

Akiről nem is tudod, kicsoda

Nagyszerű, hogy Micike férjhez ment, Mancika pedig babát vár… Csakhogy a keresztnevükön kívül sem a vezetéknevük, sem az arcuk nem mond semmit számodra.

Fogalmad sincs, hogyan kerültek az ismerőseid közé. Még az is átfut az agyadon, hogy valaki titokban vadidegenek jelölgetésére használja a profilodat.

Végül rádöbbensz: egy közös iskola vagy munkahely miatt igazoltad vissza őket annak idején, nehogy sértődés legyen a vége. Esetleg pont a másodunokatestvéred keresztanyjának a szomszédai, akik egy családlátogatás alkalmával megköszönték, hogy visszavitted a kerítésen átkullogott macskájukat.

Ettől viszont még nincs keresnivalójuk az életedben napi szinten…

Ex

Mindegy, milyen ex – sőt az sem számít, kinek az exe. Lehet expasi, exbarát, exhaver, exkolléga, vagy éppen a párod, egy barátod, egy haverod vagy egy kollégád exe.

Tudod, az ex koncepciójának lényege a múlt idő, tehát ha nem fűz össze velük más kapocs, inkább takarítsd el őket a jelenedből!

Ha csupán azért tiltakozol a törlés ellen, mert ez a gyakorlat szerinted embertelen és gyerekes, csak szólunk: nem véletlenül adott a lehetőség, ráadásul az állandó ellenérzésekkel csak magadat mérgezed.

Lehet, hogy nem tűnik egyszerűnek megnyomni azt a bizonyos gombot, de hidd el: utána sokkal jobb lesz!

A gimis anyuka

Évfolyamtársad volt a csaj, aki Kukorica Jancsi módjára lemorzsolódott. Vagy a négy évet éppen kijárta, de utána néhány hónapon belül jött a baba.

Igazából sosem szövődött barátság köztetek. Semleges viszonyt ápoltatok tiniként – vagy köszöntetek egymásnak a suli folyosóján, vagy nem.

Mindössze azért fogadtad el a jelölését anno, mert kíváncsi lettél, milyen az az életút, ami homlokegyenest eltér a tiédtől. Hiszen amikor szemináriumokra jártál, vagy már dolgozni, ő javában pelenkázott!

A cuki babából azóta ovis vagy iskolás lett, neked pedig fogalmad sincs, mit keresnek a hírfolyamodban a cseperedéséről szóló fejlemények. Tényleg, mit is?

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Az arc a szociológia szemináriumról

A kreditrendszer csodálatos: lehetővé teszi, hogy egymás mellett üljön a gólya a ráérős nyolcadévessel.

Előfordulhat, hogy minden egyes órán más és más bagázs várt, a „csoport” fogalma pedig társadalomtudományi szempontból is relatívvá vált.

Homályosan dereng, hogy egyszer kölcsönkértél a facebookos ismerősödtől valami jegyzetet, aki utána bejelölt, a visszaigazolást pedig a szívességért cserébe egyértelműnek érezted.

Csakhogy azóta már eltelt néhány év, így igencsak fura látni, hogy az illető éppen hol nyaral vagy eszik. Semmi gond nincs, ha feleslegesnek érzed ezeket az információkat, illetve sem sem szeretnél vele hasonlókat megosztani.

Az önmagát kereső

Az egyik pillanatban egy amszterdami kollégiumból csekkol be, aztán szelfizik egy délkelet-ázsiai hostel vécéjében, de karácsonyra hazamegy Bivalypusztára, ahol a mama várja egy jóféle bejglivel.

Nincs neki se végzettsége, se foglalkozása, se munkahelye. Néha ókeresztény bölcsességeket posztol, máskor pedig a zen buddhizmus az aktuális kedvence.

Szabadnak tartja magát, de igazából önmaga foglya: fogalma sincs, merre induljon az életben, ezért látszólag mindenfelé igyekszik egyszerre.

Egyszerre irigyled és sajnálod, de gyakorlatilag semmilyen kapcsolatod nincs vele. Ha összefutnátok az utcán, nem is tudnál mit kérdezni tőle. Akkor meg mit keres az ismerőseid között, de tényleg?

Bárki, aki untat vagy idegesít

Égnek állnak a pihék a karodon, amikor meglátod, hogy posztolt valamit. Gyorsan átgörgetsz rajta, de a kíváncsiság úgyis legyőz: előre tudod, hogy utálkozni fogsz, mégis megnézed vagy elolvasod.

Tisztában vagy vele, hogy ez egyfajta online mazochizmus, mégsem próbáltál eddig véget vetni a szenvedésednek. De miért nem? A Facebook nem arra való, hogy mindig felidegesítsd magad, valahányszor belépsz.

A saját nyugalmad érdekében egy csomó mindenhez jogod van az életben – az „ismerős törlése” gomb megnyomásához például mindenképp. Csak rajtad múlik, fogsz-e holnap is idegeskedni…

A fentiek alapján fennakadt nálad a rostán valaki?

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást