Inzulinrezisztencia diéta: ételek, amik segíthetnek

Inzulinrezisztencia diéta: ételek, amik segíthetnek

Címlap / Életmód / Inzulinrezisztencia diéta: ételek, amik segíthetnek

Az inzulinrezisztencia olyan állapot, amelyben a szervezet sejtjei nem képesek megfelelően reagálni az inzulin hormonra, ami hozzájárulhat a vércukorszint emelkedéséhez és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához. Fontos szerepet játszik a megfelelően összeállított étrend a tünetek kezelésében és az egészséges anyagcsere támogatásában. Ebben az átfogó útmutatóban bemutatunk néhány olyan élelmiszert, amelyek segíthetnek a vércukorszint kiegyensúlyozásában és az inzulinérzékenység javításában.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Komplex szénhidrátok szerepe az étrendben

A komplex szénhidrátok, amelyek lassabban emésztődnek és szívódnak fel, elengedhetetlen részei lehetnek az inzulinrezisztencia diétának. Az ezekből származó glükóz fokozatosabb felszabadulása segíthet a vércukorszint stabilan tartásában.

A lassan felszívódó gabonák, például barna rizs, köles, bulgur és zabpehely, mind kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen magas rosttartalmuknak köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak.

A zöldségekből származó keményítők, mint a sárgarépa, édesburgonya és az összes leveles zöldség, szintén hozzájárulhatnak a szükséges tápanyagok beviteléhez és a kiegyensúlyozott vércukorszint fenntartásához.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!