A nap utolsó étkezésével kapcsolatosan rengeteg teória létezik. Még ha is élesen él a köztudatban, hogy este 6 után már nem szabad enni, ami igaz is, ha nyolcok már az ágyat nyomod. Máskülönben az egészségtudatos és modern elvek alapján a fő szempont az, hogy lefekvés előtt 1-2 órával már ne fogyasszunk semmi nehezen emészthető dolgot.
Ebben a legtöbb diéta, életmód és étrend egyetért, azonban a „Mit együnk vacsorára?” kérdésre már teljesen eltérő válaszokat kaphatunk. Nekem például az első edzőm azt javasolta, ha késő délutánra esik az edzésem, akkor a nap utolsó étkezése legyen fehérjében és zsírban gazdag.
3/4 Humuszos saláta
A humusz önmagában is isteni finomság, pirítósra kenve pedig fenséges reggeli vagy vacsora lehet, főként, ha házi, ízesített verzióról van szó. Most azonban egy kicsit más perspektívába mutatom meg, méghozzá egy saláta ágyon.
Hozzávalók:
Forrázott karfiol virágok ízlés szerint
Kockára vágott főtt lilaburgonya (édesburgonyával helyettesíthető)
Kockára vágott póréhagyma
Olívaolaj Himalája só
Őrölt bors
Csilipor Szárított oregánó
Apróra vágott jég- vagy vajsaláta
Apróra vágott lilakáposzta
Magvak (tökmag, napraforgómag, stb.)
Szárított paradicsom
Humuszos öntet: Alap humusz (akár a bolti verzió is jó)
Tahini Citromlé
Juharszirup
Víz
Himalája só
Őrölt bors
A zöldségeket egy kevés olajon átpirítjuk a magokkal együtt, majd megfűszerezzük őket, és alaposan átforgatjuk az egészet. A salátából és káposztából megágyazunk a keveréknek, majd ráhalmozzuk a langyos zöldségkeveréket és megszórjuk a szárított paradicsommal.
Elkészítjük az öntetet, és tetszőleges mennyiségben meg locsoljuk vele a salátánkat. Isteni, egyszerű, gyors és tápláló!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!