Bekapcsolhatod a hatodik érzékedet! Az intuíció fejleszthető

Bekapcsolhatod a hatodik érzékedet! Az intuíció fejleszthető

Címlap / Életmód / Ezotéria / Bekapcsolhatod a hatodik érzékedet! Az intuíció fejleszthető / 2. oldal

Bízzunk a megérzéseinkben?

Nagyon sok döntést racionális gondolkodással hozunk meg. Kielemezzük a helyzetet, felsorakoztatjuk pro és kontra a megoldásokat, aztán bízunk abban, hogy helyes lesz a végkifejlet. Mérlegeljük a döntéseinket, terveket készítünk, és az alapján hajtjuk végre őket. Lépésről lépésre haladunk a célunk felé. Ezt hívja a pszichológia lassú gondolkodásnak.

Amikor gyorsan kell reagálnunk valamire, akkor előkerül az intuíció, a gyors gondolkodás. És, hogy éppen melyik gondolkodásmódunkat vesszük elő, ez függ az érzelmeinktől is. Befolyásolják a gondolatainkat is, mert ha rossz kedvünk van, sokszor nem halljuk meg azt a bizonyos belső hangot. De ha már többször is hallgattunk a megérzésinkre, bízhatunk benne.

Próbáljuk meg kikapcsolni a tudatos gondolkodásunkat.

Ebben segítségünkre lehet a meditáció, az önmagunkkal való elmélyülés.  Szánjuk időt magunkra, a gondolatinkra. A helyes gondolatok akkor jönnek elő, ha hagyjuk, hogy az elménk tiszta állapotban legyen. Majd kombináljuk egy döntés előtt a racionális gondolkodást, az intuícióval. A megoldás a kettő között van, csak találjuk meg az arany középutat. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást