Stílus / Arc

8 tipp, hogy gyorsan búcsút ints a szem alatti karikáknak

Szem alatti karika

Teafilter

Ha nagyon sietsz, és tényleg gyors megoldásra van szükséged, tegyél a hűtőbe két beáztatott teafiltert, majd 20-30 percig pihenj ezekkel a szemeden.

A mindent elsöprő hatás érdekében válaszd a kamillát, ami gyulladáscsökkentő hatásáról közismert. Után ne felejtsd el alaposan leöblíteni a kezelt felületet!

Kiskanál

Két teáskanalat helyezz néhány percre a fagyasztóba, vagy áztasd őket jéghideg vízbe. Homorú oldalukat finoman rakd a zárt szemhéjadra, s tartsd ott, amíg csak jólesik!

Amikor az evőeszközök átmelegedtek, hűtsd le őket ismét, és kezdődhet az újabb „menet”.

Tojásfehérje

Törj fel egy-két tojást, válaszd külön a fehérjét, aztán vidd fel a szemkörnyékre egy ecset segítségével.

A feszesítő hatást szinte azonnal érezheted, ám érdemes pihenned a pakolással 20 percet. A megszáradt maradékot hideg vízzel mosd le, majd jöhet a megszokott hidratáló krémed!

Igyál sokat!

Fokozott vízvisszatartás esetén talán jó stratégiának tűnik, hogy megvond magadtól a folyadékpótlást, ám ezzel valójában ellenkező hatást érsz el. Minél több vizet iszol, a tested annál kevésbé fog ragaszkodni a szem alatti táskákhoz. Két-három litert nyugodtan leguríthatsz mindennap!

Ha a szem alatti táskákat más tünet is kíséri – például egyéb testtájon jelentkező ödéma, ólmos fáradtság vagy rossz közérzet – érdemes kivizsgáltatnod magad. Bizonyos esetekben vitaminhiány, vérszegénység, esetleg más betegség áll a háttérben.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást