Felejthetetlen gasztroélmény a Káli-medencében – interjú Zakar Katával, a Kővirág alapítójával

Felejthetetlen gasztroélmény a Káli-medencében – interjú Zakar Katával, a Kővirág alapítójával

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Felejthetetlen gasztroélmény a Káli-medencében – interjú Zakar Katával, a Kővirág alapítójával

Hosszú évek óta egyre több emberhez jut el a hír, hogy van a Káli-medencében, egész pontosan Köveskálon, a Fő úton egy hangulatos, bájos étterem, ahol elképesztő finomságokat kínálnak.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Amint megpillantottam a Kővirághoz vezető táblát, engem is elkapott az érzés, hogy ide bizony be kell mennem. Hamar be is bizonyosodott, hogy jó döntést hoztam. Annak ellenére, hogy nem foglaltam asztalt, szerencsére éppen akadt hely, de egyébként érdemes előre tervezni, mert mindig nagy a forgalom. Az ételek pedig mintha mesélni tudnának, annyira fantasztikus gasztroélményt nyújtottak. 

Később fel is kerestem hát az egyik tulajdonost, Zakar Katát, hogy ossza meg velünk, hogyan is hozták létre ezt a kis földi paradicsomot a Káli-medencében, és minek köszönhető, hogy ma is a Balaton környékének egyik legsikeresebb étterme.

Mikor és hogyan jött az elhatározás, hogy éttermet nyittok a férjeddel a Káli-medencében?

Sokat jártunk erre a helyre, eladó lett, nagyon olcsón, s két üzlettárssal megvettük. De 2007-ig így-úgy működött 2003-tól, de nem mi működtettük. Aztán úgy döntöttünk, ez lesz a megélhetésünk és belevágtunk, hogy itt élhessünk a tájban.

Ahogy beléptem az étterembe, egyből azt éreztem, hogy különleges hangulata van, később pedig az is feltűnt, hogy folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb vendégek, az étterem népszerű, és teltház van.

Hogyan alakítottátok ki azt az atmoszférát, amiben a Kővirág varázsa rejlik, amiért annyian megállnak nálatok?

Szájról szájra járt a hírünk már az első hétvége után (2007 húsvét), reklámunk nem volt, de azonnal reagált a környék magasan kvalifikált, igényes vendégköre. Folyamatosan jutottunk el oda, hogy most egy februári pénteken is érdemes asztalt foglalni. A varázst nem tudom, olyanra próbálom hangolni ami nekem is örömet nyújtana, ha tudnám ott elengedni magam. ☺

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!