Életmód / Ezotéria

Az indiánok gyógyító köve – a türkiz 5 csodálatos hatása

A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.” – tartja a régi közmondás. Az ókor embere a türkiznek védő-gyógyító szerepet tulajdonított, de a tengerszínű ásvány napjainkban is nagyon népszerű, hiszen testileg és lelkileg egyaránt viselője hasznára válik.

Természetes kedélyjavító

A manapság oly gyakran előforduló lelki eredetű (pszichoszomatikus) betegségek kezelésében a türkiz éppen olyan hatékony, mint a stressz vagy a depresszió leküzdésében.

Emellett az ásványnak nagy szerepe van a félelem elűzésében, valamint a szorongás csökkentésében is. Auratisztító hatása révén megvéd a negatív rezgésektől, belső nyugalomra ösztönöz, ugyanakkor segít minden helyzetben ébernek maradni.

Viselőjének önbizalmat kölcsönöz, és segítségével megszüntethető az ingadozó kedélyállapot.

A torokcsakra őre

A torokcsakra a nyak elülső részén található kis mélyedésben helyezkedik el. E csakrán keresztül juthatunk el saját belső világunkhoz, és ez a terület szabályozza a kommunikációt is.

A torokcsakra színe és kristálya egyaránt a türkiz, mindenféle toroktáji betegség esetén hatékony lehet, a köhögéstől kezdve a hörghuruton át a vírusos fertőzésekig. Segítségével még a pajzsmirigy problémák is orvosolhatók.

Mivel a hallás zavaraiért szintén a torokcsakra nem megfelelő működése a felelős, a türkiz hallásproblémák esetén is bevethető.

Segíti a kommunikációt

A kommunikáció – történjen akár szóban, akár írásban – rendkívül fontos szerepet tölt be az életünkben. Ha nem tudunk megfelelően kommunikálni, az akár az emberi kapcsolataink rovására is mehet.

Ilyen esetekben is bátran segítségül hívhatjuk a türkizt. Ez a kő sikerrel alkalmazható akár a dadogás leküzdésében is, és mindenképpen számíthatunk rá, ha nem találjuk a megfelelő szavakat. Állásinterjún, vizsgán, tárgyaláson egyaránt hasznát vehetjük.

Segít világosan és őszintén kifejezni magunkat.

A homlokcsakra segítő köve

A türkiz a torokcsakra mellett a két szemöldök között elhelyezkedő homlokcsakra köve is. Testünk ezen része, melyet más néven harmadik szemként is emlegetnek, a lélek színhelye.

E területen történik a meditáció és az intuíció vezérlése, valamint itt összpontosul a hatodik érzék képessége. Működési zavara esetén – többek között – fejfájás, látászavarok, vakság, pszichés zavarok, de még akár agyvérzés is felléphet.

A türkiz ezeket a problémákat mind képes orvosolni. A homlokcsakrához kapcsolódó intuíció erősítésének, valamint a lelki harmónia helyreállításának képessége teszi igazán értékessé ezt a csodálatos ásványt.

Támogatja a fogyókúrát, óvja a fogakat

A türkiz erősíti a májat, és – savtalanító hatása révén – a vesékre is jótékony hatással van, aktív szerepet játszva ezzel a test méregtelenítő funkciójában.

Mivel a türkiz a zsírégetésben is segítséget nyújt, alkalmazása rendkívül hasznos lehet fogyókúra idején. Ugyanakkor ez az ásvány az anorexiában szenvedőknek is hasznára válik. Sikerrel alkalmazható a fogágy megbetegedéseinél is (fogínygyulladás, fogínyvérzés). Ínysorvadás esetén is válaszd bátran ezt a követ, segíteni fog.

Nem utolsó sorban pedig egy türkizékszer viselése még a megjelenésedet is feldobja! 🙂

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást