Egészség / Életmód / Táplálkozás

A legszuperebb immunerősítő ételek – A védekezés a belekben kezdődik!

A legszuperebb immunerősítő ételek – A védekezés a belekben kezdődik!

Kókusz

Imádjuk a kókuszt! Kozmetikumokban, ételekben egyaránt bizonyított már. Kevésbé ismert tény, hogy minden kókuszból készült dolog segíti az emésztést. Fogyassz kókuszolajat, kókuszvizet, kókusztejet, friss kókuszt, amennyit csak tudsz, ugyanis segítik a zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, ami most nagyon jól jön a járvány miatt is. Az egyik legfontosabb vitaminunk, a D-vitamin például zsírban oldódik. A kókusztej és –olaj nagyon könnyen emészthető, a szervezet számára hasznos zsírokkal lát el, a kókuszvízből pedig elektrolitokhoz jut a szervezeted.

Jasmina007/istockphoto.com

Avokádó

Amellett, hogy szuper alapanyag, és nagyon sok minden készíthető belőle, nem elhanyagolható azon tulajdonsága sem, hogy tele van egyszeresen telített zsírokkal. Ezek elősegítik a vitmainok, ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását, hasznosulását.

BONDART/istockphoto.com

A bélrendszer egészsége a a szervezeted egészsége is egyben. Ha a fenti nyolc finomságból rendszeresen fogyasztasz, beiktatod őket az étrendedbe, nagyon sokat teszel azért, hogy a védekezőképességed a lehető legnagyobb készültségben várja a közelgő telet.

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást