8 imádnivaló kutyafajta, akiknek nem lehet ellenállni

8 imádnivaló kutyafajta, akiknek nem lehet ellenállni

Címlap / Életmód / Család / 8 imádnivaló kutyafajta, akiknek nem lehet ellenállni / 2. oldal

Magyar vizsla

Egyszerre vadászkutya, a család kedvence és a gyerekek játszópajtása, hiszen intelligenciája, alkalmazkodóképessége minderre alkalmassá teszi. Nyugodt, jóindulatú, érzékeny, a durva bánásmódot nehezen viseli, de a szerető gazdának a csillagokat lehozná az égről. Rendkívül könnyen tanítható, de házőrzőnek nem alkalmas: a besurranót éppúgy körülrajongja, mint a közeli barátot.

Golden retriever

A Golden Retriever akkor a legbüszkébb, ha átadhatja a gazdájának a vadat. Hősnek érzi magát, mert megtalálta és behozta. Rendkívül puha fogása van, akár tojást is képes apportírozni, anélkül, hogy megsértené. Tanítják őket vakvezetésre, kábítószer-keresésre, mozgás- és lelkisérültek segítésére. Nem alkalmas őrző-védő munkára. Okos, engedelmes tipikus családi kutya. Emberszeretete és vidám természete a világ egyik legnépszerűbb kutyájává tette e fajtát.

Tacskó

Boldog, vidám, szerető egyéniségek, imádnak játszani, nagyszerűen kijönnek a gyerekekkel és más háziállatokkal. Három fajtája van: rövid szőrű, szálkás szőrű és hosszú szőrű tacskó. Kiválóan alkalmazkodik a városi körülményekhez, és mint rokonszenves kis testű, nyugodt fajtát, városi tartásra különösen ajánlják. Minden tacskó kiváló vadászkutya.

Skót juhászkutya

Ideális családi kutya, nyugodt és megbízható, emberszeretete és türelme miatt már egészen kis gyerekek mellé is ajánlható. Nagyon intelligens. A skót juhászkutya vidám természetű állat, igen értelmes, szeret dolgozni, és tele van energiával. Kedveli a társaságot, érzékeny és odaadó. Észreveszi és megérti a környezetében zajló eseményeket, ezért kiváló őrzőkutya. A család fiatalabb tagjait különösen elszántan védelmezi. A szívesen látott vendégeket és ismerősöket barátságosan fogadja. Ha azonban idegent észlel, akkor éberen figyel és meg is védi a család otthonát főleg akkor, ha egyedül van.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást