Az illatok bűvöletében – Így befolyásolják a parfümök az életedet

Az illatok bűvöletében – Így befolyásolják a parfümök az életedet

Címlap / Stílus / Test / Az illatok bűvöletében – Így befolyásolják a parfümök az életedet

Talán nem mindig vagy tudatában annak, hogy miként hatnak rád az illatok, de nagyon gyakran ez áll döntéseid hátterében. Érezted már, hogy valakinek az illata annyira magával ragadt, hogy teljesen elvarázsolt? Közben pedig lehet, hogy nem is ismered az illetőt, az illata viszont nagyon is közel áll az ízlésedhez. Nos, ez nem a véletlen műve, csupán ilyen hatást gyakorolnak az emberi agyra a különböző illatok.

Vásárlásnál

Észrevetted már, hogy vannak olyan üzletek, ahol külön ember ügyel arra, hogy mindig friss és finom illat keringjen a helyiségben? Nem is gondolnád, de ez egy olyan marketing fogás, mellyel maradásra és fogyasztásra ösztönzik a vásárlókat.

A Chicago Egyetem kutatói azt derítették ki, hogy ugyanazt a cipőt egy jó illatú üzletben 84 százalékkal találták vonzóbbnak és 10 fonttal értékesebbnek ítélték meg, mint egy kellemetlen szagú boltban.

Lehet, hogy eddig nem is voltál tudatában annak, hogy jóval több időt töltesz egy kellemes illatú üzletben, de ezentúl légy résen.

 

Produktivitás

Japánban bebizonyították, hogy a munkáltatók képesek az orruknál fogva vezetni az alkalmazottakat. Megvizsgálták, hogy hogyan hatnak az irodai dolgozók termelékenységére a különféle illatok, és azt vették észre, hogy ha citromaromát fecskendeztek a levegőbe, a kollégák hatékonysága 54 százalékkal emelkedett. A kellemes illat ráadásul nem csak a produktivitást emelte, hanem tovább tartotta éberen a dolgozókat, akiken a délutáni órákra máskor rendszerint erőt vett a szellemi fáradtság. A citromos serkentővel azonban ebben az időszakban is jól tudtak koncentrálni, és a korábbinál jóval több és bonyolultabb feladatot is képesek voltak megoldani.

Érdemes becsempészned egy kis citrusos illatosítót az irodádba, mivel jótékony hatással lehet a munkahelyi teljesítményedre.

Álmok

Arra már az alváskutatók is rájöttek, hogy a virágillatok generálják a legédesebb álmokat, ezért, ha szeretnél hasonlót átélni éjszaka során, akkor próbálj meg virágillatban elaludni, esetleg a párnádra is cseppenthetsz néhány csepp esszenciát.

Ezenkívül az édes, gyümölcsös illatok is nagy segítői lehetnek egy pihentető alvásnak, arra viszont ügyelj, hogy soha nem aludj el kellemetlen szagok mellett, mert ezek negatív hatással lesznek az álmaidra is.

Önbizalom

Coco Chanel azt mondta:„A nőnek, aki nem használ parfümöt, nincs jövője.” Talán ez elég szigorú megfogalmazás, de a lényeg igaz. Egy nő mindig ügyeljen arra, hogy finom, friss illata legyen, ami teljesen elcsavarja a férfiak eszét. A legszebb az egészben az, hogy mindenkit más vonz, ezért azt az illatot kell megtalálnod, ami a te személyiségedhez a legjobban illik és amitől úgy érzed, hogy csordultig vagy önbizalommal.

Kutatások bizonyítják, hogy a férfiak a gyümölcsös, édes illatokat szeretik a nőkön a legjobban, de egy virágos, friss aromával sem nyúlhatsz mellé. Vedd úgy, hogy a parfüm kötelező része a napi öltözékednek.

Párválasztás

Talán veled is előfordult már, hogy volt egy férfi, aki lehet, hogy külsőre nem is volt az eseted, különösebben nem is ismerted, viszont az illata teljesen elvarázsolt és nem is tudtál szabadulni a gondolattól, hogy ott helyben letéped róla az összes ruhát.

Nos, a nőkre is különösen hatnak a férfi illatok, ezt talán már te is tapasztaltad.

A párválasztásodat is nagyban befolyásolják az illatok, ami a köztetek lévő kémiára is hatással van.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást