Trükkök a fagyasztáshoz, hogy a legjobb minőséget érd el
Ahhoz, hogy a kiolvasztott ételek is élvezetesek legyenek, fagyasztáskor nem árt figyelembe venni néhány dolgot. Mielőtt a fagyasztóba tennéd, mindig várd meg, hogy az adott élelmiszer legalább szobahőmérsékletre hűljön. Mindent zárható tasakokban vagy edényekben tárolj; a kimondottan fagyasztásra szánt, zárható tasakokban tartott gyümölcsök kevésbé fognak összefagyni, mint a sima nejlonzacskóba kötött darabok, így később sokkal kényelmesebb felhasználni őket például smoothie-khoz vagy fagylaltokhoz.
Tartsd észben, hogy a magas víztartalmú élelmiszerek kiolvasztás után nem kapják vissza az eredeti állagukat, bár ettől még felhasználhatóak. Igyekezz mindent a lehető legfrissebben lefagyasztani, a kiolvadt húst pedig soha, semmilyen körülmények között ne fagyaszd már újra. Győződj meg róla, hogy a fagyasztód nincs túlpakolva, tud benne cirkulálni a levegő, így mindenhol egyenletes marad a hőmérséklet!
Tartsd észben, hogy a magas víztartalmú élelmiszerek kiolvasztás után nem kapják vissza az eredeti állagukat, bár ettől még felhasználhatóak. Igyekezz mindent a lehető legfrissebben lefagyasztani, a kiolvadt húst pedig soha, semmilyen körülmények között ne fagyaszd már újra. Győződj meg róla, hogy a fagyasztód nincs túlpakolva, tud benne cirkulálni a levegő, így mindenhol egyenletes marad a hőmérséklet!
1 hozzászólás
Antal Takács
2020.10.13., 09:13A különféle, megmaradt készételek lefagyaszthatóságának lehetőségei?