Szórakozás / Otthon

7 igazán becsapós kép: rájössz, hogy valójában mit ábrázolnak?

Az internet tele van első ránézésre sokszor megbotránkoztató, morbid vagy éppen gusztustalannak ható képpel, melyek ugyan készülhetnek direkt is, de inkább az a jellemző, hogy a puszta véletlen és egy szerencsétlen póz szüli őket…

Szegény kisbaba!

Jaj, mi történik azzal a szerencsétlen kisbabával? Hördül fel az átlagember, amikor először megpillantja ezt a fotót. Aztán, ha tovább nézed, rájössz, hogy mégsem olyan szörnyű ez a kép, mint első blikkre gondoltad. Meztelen férfihátsó semmiképp sincs rajta, csupán egy kopasz nagypapa, aki épp puszit nyom unokája arcára, ugye milyen ártatlanul hangzik?

A fotó természetesen a Facebookon jelent meg először, ahová a csöppség anyukája tette fel, elindítva ezzel a lavinát, melynek egy ismerőse adott hatalmas lökést azzal, hogy beküldte a képet egy online magazinnak, innen pedig nem volt megállás –kommentelők ezrei vetették rá magukat a cuki családi fotónak induló furcsa optikai csalódásra.

Portré vagy tájkép?

Felfedezed a morcos, bajszos öregember arcát a képen, vagy csak békésen legelésző báránykákat látsz és egy megfáradt juhászt?

Hunyoríts, és menj kicsit távolabb a képernyőtől. 

Így biztosan meglesz!

Ez nem egy 18 karikás kép!

Lehu Zang fiatal kínai művész ezzel a poszterrel köszöntötte idén kínai új évet, a majom évét. Ez a plakát ugyanis egy majmot ábrázol, te talán valami mást látsz bele?

Ne aggódj, nem vagy egyedül, az internet népe hamar rávetette magát a képre, ami aztán egy pillanat alatt bejárta a világot.

Az is elég beszédes, hogy maga az alkotó is fűzött némi magyarázatot a műhöz a honlapján – mint mondja, sejtette, hogy számított néhány elvonatkoztató asszociációk a kép láttán, és elnézést kér, ha valaki számára ez sértő.

Unikornis-lány

Úristen, szarva nőtt a kislánynak! – villan át hirtelen a fejeden, aztán ha jobban megnézed, látod, hogy csak egy földútról van szó.

Vajon direkt készítették a csalóka képet vagy a véletlen műve?

Mondjuk ez a frizura azért elég gyanús.

Az átlátszó nő

Egy meztelen lány, akinek eltűnt a felsőteste, vagy legalábbis átlátszó, közben pedig egy üres képkeretet tart – meglehetősen furcsa kompozíció.

Pedig ha jobban megnézed, csak egy tükör van nála, aminek a képe teljesen beleolvad a háttérbe.

Menj ki a Margit-szigetre, és te is készíthetsz hasonlót!

Lábcsere

Ez a fotó remek példa arra, hogy a hírességekről is készülhet vicces, félreérthető spontán(!) fotó.

Első ránézésre úgy tűnik, hogy ezek a farmersortba bújtatott formás lábak Liev Schreiberhez tartoznak, pedig csak a felesége, Naomi Watts által felvett póz és pólóik hasonló színe okozza a furcsa összhatást.

Férfifejű gyerek

Beletelhet pár másodpercbe, míg befogadod a látványt!

Ezen a szokatlan fotón egy kisfiút látsz, akinek arca a furcsa szögnek köszönhetően szinte beleolvad az apukájáéba

Ha tippelni kellene, ez tutira nem beállított fotó!