Ezért érheted el olyan könnyen időszakos böjttel a célodat

Ezért érheted el olyan könnyen időszakos böjttel a célodat

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezért érheted el olyan könnyen időszakos böjttel a célodat / 2. oldal

Reggel is folytatódik a folyamat

Hála az éjszaka a testedben lezajlott folyamatoknak, többek között a máj méregtelenítésének és az emésztésnek, a reggeli órákban kicsúcsosodik a vastagbél működése, azaz megszabadulhatsz mindattól, amire a testednek más nincs szüksége.
7-9 óra között a gyomor kerül sorra, ilyenkor dolgozik nagyon aktívan. Kézenfekvőnek tűnik reggelizni egy nagyot, és nem is akarlak erről lebeszélni, ha nagyon éhes vagy.

Időszakos böjt előnyei
DronG/istockphoto.com

Azonban, ha az a cél, hogy pihentesd az emésztést végző belső szerveidet, böjtölj és tehermentesíts, hogy hozzájárulj a méregtelenítés folyamatához, akkor nem célszerű extra munkát bíznod a gyomrodra ebben az időszakban. 9-11 között a lép és a hasnyálmirigy aktivizálódik, szintén hozzákapcsolódva az emésztéshez. 11-13 között a szívünk kerül topformába és ekkor aktivizálódik a gyomrunkban a gyomorsav-termelődése – el is érkezett az idő az ebédre.

A délutáni órákban először a vékonybél (13-15 óra), majd a húgyhólyag (15-17 óra) és a vesék (17-19 óra) kerülnek sorra.

Akik az időszakos böjtölést tartják, általában délelőtt magukhoz veszik a szükséges folyadékmennyiség túlnyomó többségét. Délután a kiválasztó rendszer is úgy kerülhet az aktivitása magaslatára, hogy extra feladattal nem terheljük. A sort a szívburok zárja 19 és 21 óra között, valamint az úgynevezett hármas melegítő időszak 21-23 óra között. Ezek az órák már a nyugalom, a pihenés igényét jelölik testünk részéről. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást