5 nyomós érv, amiért az idősebb férfiak igenis nyerők

5 nyomós érv, amiért az idősebb férfiak igenis nyerők

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 nyomós érv, amiért az idősebb férfiak igenis nyerők

Mernek és tudnak is irányítani

Soha nem felejtem el azt az érzést, mikor életemben először egy nálam jó pár évvel idősebb pasival randiztam. Hirtelen azon kaptam magam, hogy nem akarok görcsösen irányítani, nem akarom kézben tartani az egész randit, mert van valaki, aki gondoskodik arról, hogy csak élvezzem a vele töltött időt.

Nem bombázott randi ötletekért, hanem képes volt előállni egy tervvel, annak reményében, hogy örömet okoz majd nekem. Lehet, hogy egy idősebb, tapasztaltabb személyiség nem lesz minden cselekedetében tökéletes. Valószínű már nem is az a célja, hogy egy tökéletes, elérhetetlen félistennek tűnjön a nő szemében.

Ugyanakkor megadja azt az érzést, hogy te hátradőlhetsz és nőként lehetsz jelen a kapcsolatotokban. Persze ez egy fejlődési folyamat és senki nem várja egy fiatal fiútól, hogy úgy viselkedjen, mint egy tapasztalt, idősebb férfi, hiszen a tanulópénzt mindenkinek meg kell fizetni.

Hús-vér nőre vágynak

Legalábbis a többségük. Nyilván van az a típus, aki a kor előrehaladtával egyre fiatalabb lányt szeretne maga mellett tudni. Ez esetben valószínű, hogy még nem történt meg az érzelmi felnőtté válás. No, de térjünk vissza azokhoz a férfiakhoz, akik már igazi hús-vér nőkre vágynak, az összes hibájukkal együtt.

Míg a fiatalabbak hajlamosak úgy párt választani, hogy kivel tudnának a legjobban villogni a haverok előtt, egy érzelmileg is felnőtt férfinak ennél azért már több kell. Ez pedig egy roppant üdítő dolog nekünk, nőknek.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy olyan társra vágyunk, aki mellett bátran lehetünk tökéletlenek is. Szóval, merd megmutatni Önmagadat, az összes hibáddal együtt, mert valaki ebbe fog menthetetlenül beleszeretni.

Idősebb férfi a párkapcsolatban
pixdeluxe/istockphoto.com

Bátrak és nem félnek a visszautasítástól

Lehet, hogy bátorságuk révén jó pár kosarat is kapnak, de biztos nem riadnak fel éjszakánként arra a mondatra, hogy „mi lett volna, ha megszólítom az a lányt”….Ők csak mernek és nyernek. Akkor is, ha kapnak néhány nemet, de saját maguknak már biztos nyertesei, mert már leszámoltak a félelmeikkel, ami az elutasításból fakad.

Egy fiúból akkor lesz igazi férfi, amikor már érzelmileg is felnőtté válik. Ez sok összetevős dolog, de a bátorság elengedhetetlen része ennek a folyamatnak. Senki nem születik bátornak, ez kizárólag tapasztalati úton sajátítható el.

Ezen az úton pedig az első lépés, hogy bizony bele kell ugrani azokba a szituációkba, melyektől félünk. Az idősebb férfiak nagy része már rálépett erre az ösvényre, ami nekünk nőnknek elengedhetetlen ahhoz, hogy fel tudjunk nézni rájuk.

Ilyen idősebb férfival párkapcsolatban élni
VioletaStoimenova/istockphoto.com

Biztosabb lábakon áll

Nagyon jól tud esni a bennünk élő nőnek, mikor fiatal fiúk hada környékez meg minket, ám a valóság meglehetősen messze áll Samantha és Smith kapcsolatától a Szex és New York-ból. Sajnos a rideg tények pedig előbb-utóbb fel fognak ébreszteni a delíriumos álomból.

Felébredve ott találjuk magunkat a lakótársakkal, mosatlan edényekkel és azzal a tudattal, hogy „ennél már többre van szükségem”. Az pedig roppant vonzó tud lenni, ha valaki már egyedül él, nem anyukája mos rá, vagy esetleg még főzni is tud. 

Előtérbe kerül a család

Valóban igaz, hogy a pasik később érnek, így később jelentkezik náluk a családalapítás gondolata, vagy az, hogy képesek elköteleződni egy nő mellett. Nem is érdemes nőként azon ügyködnünk, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk, hiszen attól a másik fél még nem fog felnőni a feladathoz.

Talán ezért van, hogy a nők többsége a családalapításhoz idősebb párt választ maga mellé, akinek már nem a féktelen bulik és a csajozás jelenti a teljes értékű életet, hanem az, ha megtalálhatja azt a társat, akivel akár egy életet is le tudna élni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást