8 idézet, ami ráébreszt a párkapcsolat szépségeire

8 idézet, ami ráébreszt a párkapcsolat szépségeire

Címlap / Szerelem / 8 idézet, ami ráébreszt a párkapcsolat szépségeire / 2. oldal

Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét. (Alexandra Penney)

Természetesen egy kapcsolat sem viharmentes. Ha megbeszélitek a nézeteltéréseket, az csak segíti a kapcsolatot, így egy újabb szintet léphettek a fejlődés útján. Ne félj attól, hogy ha kifejted az eltérő álláspontodat, ez majd negatív irányba fogja befolyásolni a másik érzéseit. Ez nem változtat az egymás iránt érzett szereteten.

A jó párkapcsolat titka a jó magány. A jó családi élet titka sem a szüntelen zűrzavar, hanem az a tapintat, amelyben tisztelik egymás magányos perceit. (Müller Péter)

Ha igazán szeretsz valakit, türelemmel állsz hozzá, megadod számára a zavartalan csendet, és ez jó érzéssel tölt el. Ha társad magányra vágyik, hát add meg neki! Meglátod, neked is jól jön, ha legközelebb ő hagy időt neked a saját gondolataidra, vagy csak a jól megérdemelt pihenésre.

A párkapcsolat segíti személyes fejlődésünket, segít jobb emberré válni, magunkat is jobban megismerni. (Jorge Bucay)

Egy párkapcsolatnak rengeteg előnye van.

Azon túl, hogy boldog vagy egy kiegyensúlyozott kapcsolatban, a másik fél, a külső szem mindig segít önmagad megismerésében és személyiséged fejlődésében. Egymás „építése”, az új tapasztalatok mindig hasznosnak bizonyulnak az önismeret útján.

A kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakulásának elején fontos, hogy a két ember egyforma erővel ássa ki a párkapcsolatának alapjait. Nyugodtan hasonlíthatjuk egy ház felépítéséhez mindezt. Mindenkinek meg van szabva a közös alap rá eső részének a megfelelő kiásása. (Csernus Imre)

Egy jó párkapcsolaton dolgozni kell, akárcsak egy új ház építésén, és amekkora a befektetett energia, olyan lesz az eredmény is. Nem mindegy, hogy az a ház stabil kőből épül vagy gyenge szalmából, melyet a farkas könnyű szerrel el tud fújni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást