Stílus / Haj

A hozzád illő frizura, ami kortalanná tesz

A frizura kiválasztásánál leglényegesebb a viselőjének személyisége. Ha egy nőnek tökéletes a frizurája, akkor nem lehet megmondani hány éves, mert mindenkinek csak az jut először eszébe, hogy milyen jól néz ki. Az elrontott frizurák helyrehozásának szakértőjét Lafferton Annamáriát, a Lafferton Fodrászat tulajdonosát arról kérdeztük, mire kell odafigyelni a hozzánk illő frizura kiválasztásánál és hogyan tehet egy frizura kortalanná.

Valójában minden olyan frizura el van rontva, ami nem illik hozzánk, de ezt a nők többsége észre sem veszi. Sokan nem merik megbántani a fodrászukat, ezért nem is mondják meg, ha nem elégedettek. 

Az elrontott hajszínt vagy hajformát az esetek többségében helyre lehet hozni, de a leégetett hajat és az elrontott hajvágást csak a haj hosszából történő vágással lehet korrigálni. A tökéletes frizura érdekében fontos, hogy gondot fordítsunk a hajápolásra is, mert az egészséges haj sokkal jobban formázható és több lehetőséget kínál, mint egy elvékonyodott, nem megfelelően gondozott sörény.    Idén a természetesség a trend, így a mesterkélt frizurák egyre inkább háttérbe szorulnak és tovább hódít a természetesség valamint a formázatlan, tépett frizurák. Ez egy nagyon jó irányzat, mert így sokkal könnyebben találhat mindenki az egyéniségéhez illő és a szépségét kiemelő frizurát. Nagyon sok elrontott frizuráért éppen a divat a felelős, ami nincs tekintettel az egyén adottságaira.   Hosszú hajnál az egyik legjelentősebb trend a nagy volumenű hullámos haj, ami dúsabbnak mutatja a frizurát. Jennifer Aniston például gyakran viseli így a haját. Ez szinte mindenkinek jól áll, de ennek feltétele az egészséges, hosszú haj.   Újra trend a lófarok, amit lehet klasszikusan, simán összefogva viselni, vagy akár befonva is. A lófarok viszont egyáltalán nem előnyös annak, akinek a magas homloka, így ebben az esetben kifejezetten javasolt a frufru választása, ami szintén egyre trendibb.   Rövid haj esetén tovább hódít a tépett, rétegesen vágott frizura, ami rövid és félhosszú hajnál egyformán jó választás. Fontos, hogy a nagyon rövid frizura csak az ovális és szív alakú arcforma esetén előnyös, kerek és szögletes arcformánál viszont inkább a félhosszú frizura javasolt. A félhosszú, tépett frizura azért is előnyös, mert egyenesen és göndören is jó áll.

Egy fiatal nőt éretté, szexissé tesz egy jó frizura, az évek múltával pedig fiatalít és vonzóvá tesz.

Egy jól eltalált frizura akár 10-15 évet is fiatalíthat egy nő külsején, ami persze nem attól lesz fiatalítóan előnyös, hogy mennyire trendi, hanem attól, hogy milyen tulajdonságokat és adottságokat emel ki a szín vagy a forma.   Minden esetben mást kell rejteni, vagy előtérbe hozni ahhoz, hogy a legideálisabb oldalát mutassuk egy nő külsejének, de mindenki számára létezik olyan frizura, ami a színek és a vágás összjátékával fiatalos és vonzó külsőt kölcsönöz. A tökéletes frizura azt mutatja meg, ami a legszebb bennünk, az igazi lényünket emeli ki.

  Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász. Hat éves korában döntötte el, hogy fodrász lesz, majd 13 évesen már ott állt a hajmosónál egy fodrászatban Dunakeszin. Volt hajmodell, majd 3 éven keresztül tökéletesítette szakmai tudását egy mesterfodrász mellett Budapesten. 2010-ben nyitotta meg az első önálló szalonját Lafferton Fodrászat néven, amely Magyarországon elsőként az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott.
Lafferton Fodrászat – Helyrehozzuk Elrontott Frizuráját! www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat   Lafferton Fodrászat Buda 1111 Budapest, XI. kerület, Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428   Lafferton Fodrászat Pest 1067 Budapest, VI. kerület, Szondi u. 16. Pest: +36 (70) 602 5303  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást