Kikapcsolódás / Szórakozás

5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

5/6 Zodiákus

Több film is készült a zodiákus gyilkosról, akit évtizedekkel később is nagy rejtély lebeg körbe. Ez a férfi az Egyesült Államok egyik leghíresebb sorozatgyilkosa, részben azért, mert sosem kapták el őt.

Még a 60-as évek végén követte el a bűntényeket, 12 ember életét vette el, és ezek után szatirikus leveleket küldött a helyi lapkiadónak.

Ezekben a férfi megvallotta cselekményeit, nagy részletességgel, miközben a rendőrséget gúnyolta. Egy idő után kriptogramokat (olyan rövid szövegrészleteket, ahol minden betű helyén különböző betű szerepel) készített, ezekben pedig saját magáról árult el részleteket. A legtöbbet sosem sikerült megfejteni, és a mai napig csak tippek léteznek arra vonatkozólag, ki volt a Zodiákus gyilkos.

6/6 Démonok között

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb horrorszériája nőtte ki magát a Démonok között című filmből. A főszereplő egy olyan házaspár, akik túlvilági lényekkel néznek szembe, egyik munkájuk során pedig egy ötgyermekes családot próbálnak megmenteni a gonosz karmai közül.

Ennek is van valóságalapja. 1971-ben a Perron család egy új házba költözött, ahol sorra követték egymást a természetfeletti események, amiktől már aludni sem tudtak. Érezték, hogy nincsenek egyedül.

Ekkor fordultak Ed és Lorraine Warrenhez, akik a paranormális történések kutatásával foglalkoztak. Ők végül arra jutottak, hogy gonosz szellem van a házban, és próbáltak megszabadulni tőle, de sikertelenül. A család 10 éven át élt még a házban, mire megengedhették maguknak, hogy elköltözzenek onnan.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást