Kikapcsolódás / Szórakozás

5+1 horrorfilm, aminek történetét és szereplőit a valóságból merítették

5+1 horrorfilm, aminek történetét és szereplőit a valóságból merítették

Az apáca

2018-ban jött ki Az apáca című horrorfilm, ami a Démonok között egyik kísértetét tette meg főszereplővé. A sztori 1952-ben játszódik Romániában, ahol egy elfeledett apátságban eltűnik egy apáca, miközben egy másik öngyilkosságot követ el. A Vatikán egy papot és egy fiatal apácát küldj a helyszínre, hogy derítsék ki, mi történt, ott viszont egy felébresztett démonnal kell megküzdeniük.

A történetet valós események ihlették. 2005-ben Romániában egy pap megölte az egyházközösség egyik fiatal tagját. Úgy vélte, a nőt megszállta egy démon, mivel furcsán viselkedett: nevetett és sikítozott, ezért ördögűzést hajtottak végre rajta, ám a nő nem élte túl. Mint kiderült, Maricica valójában skizofréniával küzdött, az apácákat és a papot pedig hosszú időre börtönbe zárták, de nem ismerték be hibájukat.

A sikoly

A 90-es években jelent meg a Sikoly című horrorfilm, amelynek sorozatgyilkosa egy álarcot viselő személy volt, és sorra gyilkolta le az egyik iskola diákjait.

A valóságban az Egyesült Államokban, még a 90-es évek elején került sor egy szörnyű tragédiára. Öt egyetemi diákot öltek meg, a rendőrség pedig hosszú ideig kereste a gyilkost, ám ő folyton kijátszotta a hatóságokat. Egy évvel később a rendőrségnek sikerült megtalálnia Daniel Harold Rollingot, akit halálbüntetésre ítéltek, noha bizonyítottan mentális betegséggel küzdött.

Az ő története ihlette meg a Sikoly film karakterét és történetét.

Psycho

Ed Gein szörnyű tettein rengeteg horrorfilm és könyv alapszik, így például Hitchcock Psychója vagy a Texasi láncfűrészes is.

Előbbi egy férfiről szól, aki édesanyjával motelt üzemeltet, ám a megszálló vendégeket folyamatosan legyilkolja, mígnem kiderül, hogy anyja már rég halott, és ő skizofréniával küzd. Utóbbi egy texasi farmról szól, ahol egy mániákus gyilkos öli meg azokat, akik betévednek a környékre, miközben családja még segít is neki benne.

Ed Gein, egy világhírű gyilkos ihlette ezeket a történeteket. A férfi nehéz gyerekkort élt meg, anyja és apja is bántalmazta, testvérével pedig egészségtelen kapcsolata volt. Amikor felnőtt, rengeteg gyilkosságot követett el, ám végül nem tartóztatták le mentális betegségei miatt, hanem inkább egy elmegyógyintézetbe küldték.  Végül rákban halt meg.

Még 3 horrorfilm a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Megtörve

A film főszereplője egy olyan férfi volt, akinek fejében egyszerre 23 személyiség élt, és mindig valaki más vette át az irányítást. A férfi elrabol három fiatal lányt egy parkolóból, és bezárva tartja őket, felkészítve a lányokat arra, hogy találkozzanak leggonoszabb személyiségével.

A valóságban Billy Milligan a leghíresebb olyan ember, akinek több személyisége volt. Összesen 24 külön személy élt a fejében, akik nem tudtak kijönni egymással, és állítása szerint arra kényszerítették őt, hogy kövessen el erőszakos bűncselekményeket, raboljon és lopjon.

A bíróság végül elmegyógyintézetbe küldte őt, a férfi pedig élete végéig küzdött számtalan személyiségével.

Zodiákus

Több film is készült a zodiákus gyilkosról, akit évtizedekkel később is nagy rejtély lebeg körbe. Ez a férfi az Egyesült Államok egyik leghíresebb sorozatgyilkosa, részben azért, mert sosem kapták el őt.

Még a 60-as évek végén követte el a bűntényeket, 12 ember életét vette el, és ezek után szatirikus leveleket küldött a helyi lapkiadónak.

Ezekben a férfi megvallotta cselekményeit, nagy részletességgel, miközben a rendőrséget gúnyolta. Egy idő után kriptogramokat (olyan rövid szövegrészleteket, ahol minden betű helyén különböző betű szerepel) készített, ezekben pedig saját magáról árult el részleteket. A legtöbbet sosem sikerült megfejteni, és a mai napig csak tippek léteznek arra vonatkozólag, ki volt a Zodiákus gyilkos.

Démonok között

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb horrorszériája nőtte ki magát a Démonok között című filmből. A főszereplő egy olyan házaspár, akik túlvilági lényekkel néznek szembe, egyik munkájuk során pedig egy ötgyermekes családot próbálnak megmenteni a gonosz karmai közül.

Ennek is van valóságalapja. 1971-ben a Perron család egy új házba költözött, ahol sorra követték egymást a természetfeletti események, amiktől már aludni sem tudtak. Érezték, hogy nincsenek egyedül.

Ekkor fordultak Ed és Lorraine Warrenhez, akik a paranormális történések kutatásával foglalkoztak. Ők végül arra jutottak, hogy gonosz szellem van a házban, és próbáltak megszabadulni tőle, de sikertelenül. A család 10 éven át élt még a házban, mire megengedhették maguknak, hogy elköltözzenek onnan.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást