Kikapcsolódás / Szórakozás

5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

3/6 Psycho

Ed Gein szörnyű tettein rengeteg horrorfilm és könyv alapszik, így például Hitchcock Psychója vagy a Texasi láncfűrészes is.

Előbbi egy férfiről szól, aki édesanyjával motelt üzemeltet, ám a megszálló vendégeket folyamatosan legyilkolja, mígnem kiderül, hogy anyja már rég halott, és ő skizofréniával küzd. Utóbbi egy texasi farmról szól, ahol egy mániákus gyilkos öli meg azokat, akik betévednek a környékre, miközben családja még segít is neki benne.

Ed Gein, egy világhírű gyilkos ihlette ezeket a történeteket. A férfi nehéz gyerekkort élt meg, anyja és apja is bántalmazta, testvérével pedig egészségtelen kapcsolata volt. Amikor felnőtt, rengeteg gyilkosságot követett el, ám végül nem tartóztatták le mentális betegségei miatt, hanem inkább egy elmegyógyintézetbe küldték.  Végül rákban halt meg.

4/6 Megtörve

A film főszereplője egy olyan férfi volt, akinek fejében egyszerre 23 személyiség élt, és mindig valaki más vette át az irányítást. A férfi elrabol három fiatal lányt egy parkolóból, és bezárva tartja őket, felkészítve a lányokat arra, hogy találkozzanak leggonoszabb személyiségével.

A valóságban Billy Milligan a leghíresebb olyan ember, akinek több személyisége volt. Összesen 24 külön személy élt a fejében, akik nem tudtak kijönni egymással, és állítása szerint arra kényszerítették őt, hogy kövessen el erőszakos bűncselekményeket, raboljon és lopjon.

A bíróság végül elmegyógyintézetbe küldte őt, a férfi pedig élete végéig küzdött számtalan személyiségével.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást