Otthon

Hogyan terítsd meg a karácsonyi asztalt? 5 meseszép ünnepi asztal

A karácsonyfa mellett talán az ünnepi terítékre szoktunk a legnagyobb figyelmet szentelni, hiszen az asztal körül gyűlik össze a család apraja, nagyja. Összegyűjtöttünk pár meseszép terítéket, ahhoz hogy Szentestén minden olyan legyen akárcsak a mesékben.

Csak természetesen

Mintha csak egy erdő széli kis kuckóba hívnánk a vendégeinket.

Igazán meglepő, de mégis természetes hatást kelt, ha a tányérok alá farönköt rejtünk, valamint az asztal közepét egy hosszú fenyő girlanddal és pár gyertyával díszítjük.

Klasszikus piros

Öltöztesd pirosba az ünnepi asztalt, hiszen semmi nem jelképezi jobban a szeretetet és melegséget, mint ez a szín.

Tudtad, hogy már Kr. u. 336-ban is ez volt a keresztény liturgia színe, egyesek szerint pedig a piros gömbök a fán, azt jelképezik, hogy az emberiség még visszatérhet a Paradicsomba.

Végül Szent Miklós püspök, azaz a Mikulás kötötte végleg a pirosat a karácsonyhoz, hiszen ő is ilyen színű ruhát viselt.

Mókás Karácsony

Ha kisgyerek is van a családban, garantáltan tetszeni fog neki ez az ötlet, és az elkészítésében is segíthet.

Nem kell hozzá más csak fehér étkészlet, piros szalvéta és pár darab csoki. Rendezzük úgy a tányérokat, hogy egy hóembert formázzanak! A szalvétát használhatjuk sál és kalapként is. Az evőeszközök pedig épp jó szolgálatot tesznek kezekként.

Olvastad már?  Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetsz

A vendégek odáig lesznek az ajándék desszertnek, amik gombokként is jól funkcionálnak, de azért bármekkora a kísértés, próbáljatok meg hagyni a szemeknek is.

Jó szórakozás!

Fehér karácsony

Akárcsak egy hófödte táj. A piros mellett Karácsonykor még a fehér a legdominánsabb szín, ha dekorációról van szó. Nem véletlenül, hiszen mindig elegáns, letisztult és mindenhez passzol.

A rusztikus hangulat kedvelőinek pedig igazi főnyeremény. Az ünnepi asztalt igazán különlegessé varázsolhatjuk, ha pár mini fenyővel is díszítjük.

Ha van egy kis energiánk akár fehér hóspray-vel is lefújhatjuk őket, így aztán tényleg a havas hegyek közt érezhetjük magunkat.

Ne csak az asztalra koncentrálj

Az asztal dekorációjához szorosan hozzátartozik a székek díszítése is.

Nem szabad megfeledkezni ezekről sem, ha igazi mesébe illő hangulatot szeretnék teremteni. Nincs is szükség túl sok mindenre, de mégis igazi éke lehet az ünnepi terítéknek.

Egy pici fenyőág akár a kertből, egy toboz és egy selyemszalag. Csupán ennyi kell.

Ugye mennyivel bájosabb így?