Párkapcsolat / Szerelem

Hogyan randizzon egy kisgyerekes pár? Tartalmas program ötletek

Hogyan randizzon egy kisgyerekes pár? Tartalmas program ötletek

Nagyon fontos, hogy a randevúk a hosszú távú kapcsolatokban is megmaradjanak – ezt az örökérvényű és gyakori tanácsot egész biztosan te is hallottad. Az idő előre haladtával azonban egyre nehezebb időt szakítani a közös programokra, főleg akkor, amikor még kicsi a gyermeketek. Bár lényeges, hogy alkalmanként édes kettesben is tudjatok maradni, akár a gyermeketekkel is találhattok alkalmat erre az időtöltésre. Mutatunk néhány ötletet!

Klasszikus kisgyermekes programok

Részben az is jó a gyermeknevelésben, hogy minden gond nélkül részt vehettek olyan programokon, amiken utoljára talán saját gyerekkorotokban voltatok.

Persze egyáltalán nem aranyszabály, hogy felnőttként nem szabad állatkertbe, vidámparkba, vagy bármilyen más, szabadtéri parkba (pl. dinó- és vadasparkba), tropikáriumba menni, ezektől a kiállításoktól a gyermekek is garantáltan elámulnak.

Tény, hogy nem lazíthattok ugyanúgy, mintha kettesben lennétek, hiszen figyelnetek kell a csöppségetekre, mégsem otthon ültök egész nap.

Mindannyian élményekkel gazdagodtok, és biztosan lesz rá alkalmatok, hogy akár csak pár percet, de kicsit romantikázzatok.

 

Aktívabb programok

A nagyobb gyerkőcök jobban értékelik az aktívabb programokat, de 3-4 éves kortól már egész nyugodtan elmehettek bobozni, gokartozni, vagy éppen kalandparkba.

Talán azt gondolod, itt még annyi időtök sem lesz a nyugodt egymásra hangolódásra, de pl. a kalandparkokban rendszeresen felügyelettel is mászhatnak a gyermekek.

Ez azt jelenti, hogy ugyan ott kell lennetek, nem kell végig fognotok a csemetétek kezét – persze, ehhez nem árt, ha tudatosan készültök a programra, és szükség esetén időpontot foglaltok.

De nem muszáj kivonnotok magatokat a feladatok alól, elvégre a randevú lényege, hogy közösen és jó hangulatban múlassátok az időt. Erre pedig kiválóak ezek a programok!

Szabadtéri programok

Nem kell feltétlenül aktivizálnotok magatokat akkor, ha szabadtéri programra vágytok, bár az igaz, hogy egy kirándulással egybekötött vonatozással nem igazán foghattok mellé.

Az nyilván fontos, hogy gyermeketek életkorához és erőnlétéhez igazítsátok a túra hosszát, és lehetőleg olyan útvonalat válasszatok, ahol akad játszótér, vagy csak egy szabadtéri akadálypálya, kilátó.

Remek kültéri program a libegőzés, a sétahajókázás, kompozás, a csónakázás, de a horgászat is. Ezek egyike sem igényel túl nagy energia befektetést részetekről, mégis kicsit különlegesebb időtöltést jelenthet számotokra, segíthet kiszakadni a mindennapos rutinból, az otthoni babázásból.

Kisebb csemeték esetében gondoljatok a babakocsira, hordozóra az ilyen programok esetében, hiszen előbb-utóbb elfáradnak az apróságok.

Télen-nyáron víz

A vízpartok és a medencék annyi programot tartogatnak, hogy csak győzzetek válogatni!

A hideg hónapokban a fedett fürdők kínálnak kikapcsolódási lehetőségeket, nyáron az aquaparkoknak is nagyobb része látogatható.

Persze, megint nem arról van szó, hogy teljesen ellazulhattok, ez gyakorlatilag lehetetlen akkor, ha kisgyermekre vigyáztok.

Azonban a csöppségetek egész biztosan jól elfoglalja magát a néhány centis vízben, a zubogók mellett, vagy éppen a vízi játszótereken, és nem kell álló nap nektek lefoglalnotok, szórakoztatnotok.

További előny, hogy a víz mindenki energiáját kiszívja, így bizonyára elhúzódik a délutáni alvás, tehát nektek is lesz lehetőségetek szusszanni egyet a medencék mellett.

Randi otthon – végre kettesben

Végül, de nem utolsó sorban, ha ténylegesen kettesben randiznátok, ám egyelőre nem tudjátok kire hagyni a gyermeketeket, akkor is van néhány lehetőségetek. Azon felül, hogy az alvások alkalmával elmentek ebédelni, miközben a pici a babakocsiban alszik mellettetek, érdemes az otthoni lehetőségeket is maximálisan kihasználni.

Sajnos nem lehet arra alapozni, hogy egész biztosan nem ébred fel a kicsi a romantikázás közepén, de ez ne vegye el a kedveteket!

Kis szerencsével egy-két órát is ázhattok a kádban egy pohár bor társaságában, és mozizhattok otthon egy jó adag pattogatott kukorica mellett.

Nem ez lesz életetek legizgalmasabb randija, az egész biztos, de idővel minden sokkal könnyebben és gördülékenyebben megy majd. Addig csak arra kell ügyelnetek, hogy megőrizzétek az összhangot és a szeretet a kapcsolatotokban, márpedig erre az említett programok is tökéletesek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást