Életmód / Ezotéria

Így kezeled a problémákat a csillagjegyed szerint. Magadra ismersz?

Kos

A Kosok méltán híresek határozott személyiségükről és még határozottabb elképzeléseikről, így aztán nem meglepő módon hasonlóan állnak a problémamegoldáshoz is. Jellemző módon tudják, mit és hogyan akarnak elérni, ennek köszönhetően egyáltalán nem díjazzák, ha valaki keresztbetesz nekik.

Hajlamosak rá, hogy nagy csetepatét csapjanak a nézeteltéréseik során, és gyakran köszörülik a nyelvüket másokon.

Kosként sokszor te is bántóan, hirtelenharagúan lépsz fel, és legfeljebb órák, napok elteltével gondolsz arra, hogy talán lehetett volna ezt finomabban is intézni – de bocsánatot ekkor is csak nagyon ritkán kérsz.

Bika

Legnagyobb gondod a problémakezelést illetően az, hogy iszonyúan konok és önfejű vagy, ezért nagyon nehezen képzeled bele magadat mások helyzetébe. Nem tűröd az ellentmondást, annyira biztos vagy abban, hogy a saját gondolataid helyesek, hogy nem is vagy hajlandó felvetni az esélyét a tévedésnek.

Ennek megfelelően nem kezeled egykönnyen a problémákat, hiszen a megoldás kulcsa mindig az, hogy leásunk a dolgok mélyére és kompromisszumokkal, beszélgetéssel, egyeztetéssel, közösen keressük a lehető legjobb lehetőséget.

Nos, neked gyakran a csapatmunka is nehezedre esik, a kompromisszumkötés pedig főleg.

Ikrek

Igazán légies, könnyed jegy vagy, akinek a pozitív életszemléletét és felfogását sokan nagyon kedvelik. Sajnos ezzel együtt jár az is, hogy a problémákkal nem igazán szeretsz szembesülni, foglalkozni, kicsit úgy állsz hozzá, hogy a dolgok majd maguktól megoldódnak.

Gyakran legyintesz a nehézségekre, kihúzod magadat a feladatok alól, szeretsz inkább másra koncentrálni, úgy érzed, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz dolgokkal foglalkozzunk.

Pedig a nehézségek is szerves részét képezik a hétköznapoknak, és bár gyakran tényleg megúszod a felelősségvállalást, nem minden probléma oldódik meg attól, hogy akár évekre jegeled.

Rák

Rákként mindened a család, a szeretet, ezért egészen más mércével tekintesz a problémákra is. Ami a családod gondja, az neked is nagy fájdalmat okoz és mindent megteszel azért, hogy segíts rajtuk – ha tehetnéd, az összes terhüket cipelnéd.

Ezzel szemben, amikor a saját problémáidról van szó, hajlamos vagy az elbagatellizálásra és a sérelmek eltemetésére. Azonban ahogy az várható, néha nálad is elszakad a cérna, és ilyenkor az összes feszültséget másokra zúdítod, mert kirobban belőled az a feszültség, amit idáig rejtegettél.

Az utólagos problémamegoldás azonban nem feltétlenül jó taktika, jobban járnál, ha kevesebbet tartogatnád a gondjaidat.

Ha érdekel a többi csillagjegy is, lapozz a következő oldalra ide kattintva >>

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oroszlán

A legtöbbször nagyvonalúan és sokrétűen tudod kezelni a problémákat, gyakran te vagy az, aki elsimítja mások között a feszültséget. Azonban más a helyzet akkor, ha saját problémáid akadnak, ezeket már nem mindig tudod ilyen nagyvonalúan kezelni.

Ezt illetően általában két lehetőség adódik az életedben: vagy óriási drámát csapsz és gondoskodsz róla, hogy mindenki tudomást szerezzen a téged ért nehézségről, sérelemről, vagy mindent elhallgatsz, és önállóan, szinte titokban próbálsz túllendülni rajta.

Ha valaki más bántott meg, akkor megköveteled a bocsánatkérést, ami után színpadiasan és nagylelkűen megbocsátasz.

Szűz

Nem igazán tűröd a hibákat – magaddal szemben is szigorú vagy, de másokkal aztán tényleg nagyon szőrszál hasogatóan tudsz fellépni. Gyakran észre sem veszed, mennyire nyersen és bántóan viselkedsz, hiszen te nagyon racionálisan állsz hozzá mindenhez, és tökéletesen szét tudod választani az érzelmeket a tényleges történésektől.

Nehezen veszed észre, vagy nem is feltétlenül érdekel, hogy ezzel nincs mindenki így. Egyáltalán nem vagy elnéző, így hajlamos vagy rá, hogy a bolhából is elefántot csinálj, esetleg nyilvános megaláztatásnak tegyél ki másokat.

Ez azonban csak vajmi kis eséllyel jó taktika – könnyebben menne a problémakezelés, ha sem másokkal, sem magaddal nem lennél ennyire szigorú.

Mérleg

Nem vagy az a veszekedős típus, ami annak köszönhető, hogy mindenkinél jobban törekszel a harmóniára – ebbe nyilván nem fér bele az, hogy veszekedni, vitatkozni kezdesz másokkal, vagy nyilvánosan és azonnal rendezed a problémáidat.

Szeretsz visszavonulni, rágódni a dolgokon, és csak akkor hozakodsz fel valamivel, ha tényleg nagyon-nagyon zavar, mert sokkal jobban becsülöd a nyugodt állóvizet.

Ezzel a taktikával sajnos az a baj, hogy a szőnyeg alá söpört problémák nagyon gyakran nem oldódnak meg maguktól, és belülről akkor is emésztenek, ha úgy tűnik, a felszínen minden rendben van.

Skorpió

Nem erősséged az érzelemmentes döntések meghozatala, hajlamos vagy rá, hogy mindent túldramatizálj és felfújj. Rosszabb napjaidon egyenesen bosszúszomjas vagy, és ha valaki ilyenkor okoz nehézséget az életedben, az örökre elvágta magát nálad.

Sokkal könnyebb és egyszerűbb lenne az életed, ha kicsit lazábban vennéd a dolgokat, és nem szőnél folyton összeesküvés-elméleteket. Persze, ahogy mindenkinek, úgy a Skorpióknak is van egy kedves és törődő énje, például azokkal sokkal kevésbé vagy drasztikus, akiket igazán szeretsz.

Bár a fenntartásaidat otthon sem ismered el egykönnyen, a problémás helyzeteket illetően szinte mindent elnézel azoknak, akik közel állnak a szívedhez.

Ha érdekel a többi csillagjegy is, lapozz a következő oldalra ide kattintva >>

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Nyilas

Nagy erősséged a problémagyártás, szóval ott is képes vagy feszültséget és nehézséget találni, ahol valójában egyáltalán nem kellene. A legtöbb problémád a megfelelési kényszerből adódik, illetve abból, ha úgy érzed, nem kapsz elég visszajelzést – ettől azonnal megbomlik a benső összhangod.

Érdemes lenne saját magad megerősítésére több figyelmet fordítanod, mert az „csak egy dolog”, amit kifele mutatsz, ha belül nem vagy ugyanolyan erős, akkor a külsőség vajmi keveset ér.

Nem jó dolog, ha azonnal problémát sejtesz pusztán attól, hogy nem dicsérgetnek állandóan.

Bak

Bakként a legnagyobb kihívás számodra az, hogy az érzelmeidet, magánéleted érintő problémákban is olyan kiemelkedőt tudj nyújtani, mint ami a munkádra jellemző. Míg utóbbit illetően kifejezetten jól lépsz fel a felmerülő problémákkal szemben, addig otthon egészen más a helyzet.

A munkádra is jellemző lehet, hogy kicsit nyers, hideg és távolságtartó vagy, esetleg nagyon racionálisan állsz mindenhez és mindenkihez, de ez a magánéletedben még inkább jellemző.

Évek, ha nem évtizedek kellenek ahhoz, hogy otthon is őszintén tudj beszélni a problémáidról – és ez is csak akkor jön el, ha időközben nem történik semmi, ami megingathatná a bizalmadat.

Vízöntő

A Vízöntők általában az élet napos oldalát látják, ezért gyakran nem tudnak, vagy akarnak foglalkozni a problémákkal. Te is hajlamos lehetsz arra, hogy jegeld a gondokat és a jó szerencsében bízva arra hagyatkozz, hogy majd maguktól megoldódnak.

Ebben a legjobb eszközöd a humorod, de sajnos ez ingoványos talaj, és csak ideig-óráig működik. Mikor rájössz, hogy az adott problémát nem tudod így kezelni, akkor hajlamos vagy a teljes összeroppanásra.

Úgy érzed, összeesküdött ellened a világ, másokban keresed a hibákat, elveszíted az önbizalmadat, egyszóval pont azok a tulajdonságok erősödnek fel benned, amik akadályozzák a megfelelő problémakezelést.

Halak

Az érzelmeket csak egy zodiákus tudja teljesen kimaxolni – bizony, Halakként te vagy az, aki mindent azonnal érzelmi síkra tud és akar terelni. Kicsit olyan az életed, mintha nem is létezne benne racionális világ, mintha minden csak az érzelmek szintjén tudna működni.

Ennek megfelelően kezeled a problémáidat is, nagy bajban vagy, ha ésszel és észérvekkel kell döntéseket hoznod, ez ugyanis egyáltalán nem az erősséged. Könnyen bebeszélsz magadnak olyasmit, aminek semmilyen valóságalapja nincs, egyszerűen túl sokat agyalsz, és ez nem meglepő módon kétségbe ejt, felnagyítja a problémákat.

Kifejezetten nagy kihívás számodra, hogy megoldd a gondjaidat: gyakran nem is sikerül külső segítség nélkül.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást