Szerelem / Párkapcsolat

5 jel, hogy ideje „szakítanod” a legjobb barátnőddel

Vannak időszakok, amikor elválaszthatatlanok vagytok a legjobb barátnőddel, máskor kicsit elsodor benneteket az élet másfelé, de egy igazi barátság az ilyen próbákat gond nélkül kiállja. Ha azonban messzebb sodródtok, mint kellene, vagy úgy érzed, hogy valami megváltozott a viszonyotokban, akkor akár szakításra is sor kerülhet, ez pedig legalább olyan fájdalmas, mint egy kapcsolat vége. Ha nem tudod eldönteni, hogy mi tévő legyél, tedd fel magadnak a következő kérdéseket, a válaszok pedig segítenek majd, hogy tudd, megmenthető-e a barátság, vagy itt az ideje befejezni.

Hozzátesztek egymás életéhez valami pozitívat?

Ha vele találkozol, minden gondodat elfelejted, és őszintén önfeledt tudsz lenni? Úgy érzed, hogy neki mindent elmondhatsz, egészen biztosan meghallgat és te is örömmel nyújtod a vállad neki? Soha nem teher a találkozás, hanem mindig feltöltődés és megnyugvás?

Ha ezekre igen a válasz, akkor bármennyire eltávolodtatok egymástól, van mit megmenteni és dolgozni érte. Ha azonban nem, akkor közel a végső búcsú, hiszen talán mindketten valaki másban találtátok meg azt, aki ilyen pozitív töltetet jelent a mindennapjaitokban.

Segít abban, hogy emberileg fejlődj?

A barátság nemcsak arról szól, hogy számíthattok egymásra, hogy segítitek a másikat mindenben, hanem arról is, hogy inspiráljátok a másikat, jó dolgokat hoztok egymás életébe, arra ösztönzitek egymást, hogy fejlődjetek, legyen szó karrierről, magánéletről vagy bármilyen tulajdonságról.

Ha úgy érzed, hogy ő már nem tesz hozzá semmit a fejlődésedhez, vagy épp te nem tudod úgy támogatni őt, ahogy igényli, akkor talán mindketten annyira megváltoztatok, hogy itt az ideje elengedni egymást.

Lehúz?

Mindenkinek vannak rossz időszakai és ezzel nincs is semmi gond, az élet ilyen. Biztosan te is voltál már hullámvölgyben, ahogy a legjobb barátod, barátnőd is átesett néhányon. Ha azonban hosszú ideje nem tud ebből kilépni és látszólag nem is akar, sőt inkább minden tettével és mondásával téged is csak lejjebb húz a lejtőn, akkor itt az ideje, hogy csak saját magadra fókuszálj.

Segítsd, amíg tudod, de ha már úgy érzed, hogy árt neked, akkor távolodj el egy kicsit és próbáld meg objektíven szemlélni a dolgokat.

Könnyen lehet, hogy profi segítségre lenne szüksége, ha erre sikerül ráébresztened, talán még megmenthető a barátság.

Olvastad már?  Rejtett jelek, amik arra utalnak, hogy a legjobb barátod kezd beléd zúgni

Egyenlően vesztek részt a barátságban?

Egy barátság – épp úgy, mint bármelyik romantikus vagy családi kapcsolat – nem működik visszacsatolás nélkül, így nagyon fontos, hogy mindig mindketten kivegyétek a részeteket belőle. Ha úgy érzed, hogy csak te teszel érte, ha csak te keresed, ha te segíted és támogatod, viszont cserébe nem ugyanezt kapod, akkor ez a barátság talán egyáltalán nem az, amire szükséged van.

Ha esetleg fordítva történt és épp te vagy az, aki nem tudja magát úgy beletenni a kapcsolatotokba és a közös programokba, mint régen, akkor gondold át, hogy mi lehet ennek az oka és azt is, hogy tudsz-e rajta változtatni. Ha úgy érzed nem, akkor ne áltasd tovább egy hamis barátsággal, nem ezt érdemli.

Számíthatsz rá?

Szokták mondani, hogy az igaz barátot az éjszaka középén is ugraszthatod, ha valami szörnyűséget követtél el, ő nem kérdez, nem ítélkez, csak megy és segít elrendezni a dolgaidat, kihúzni téged a csávából. Gondold végig, hogy a barátságotok kiállná-e még ezt a próbát?

Olvastad már?  Az elvakult szeretet sötét oldala: így szúrd ki a kamubarátokat

Ha nem, akkor sem feltétlenül arról van szó, hogy teljesen meg kell szakítanotok a barátságot, lehet, hogy egyszerűen csak átalakult a viszonyotok egy kedves, ám kevésbé szoros kapcsolattá, amelybe már nem tartozik bele az, hogy feltétlenül számíthattok egymásra.