Kikapcsolódás / Utazás

5+1 híres turistalátványosság, amire nem feltétlenül érdemes pénzt és időt áldozni

Stonehenge

Az angliai Wiltshire-ben található, kőtömbökből és sáncokból álló építmény mai napig megőrizte rejtélyességét. Ezért nem csoda, hogy mindenki szeretné életében legalább egyszer látni! Azonban a rossz hír, hogy kevésbé lesz maradandó élmény, mint hiszed.

Magát a látványosságot egyáltalán nem közelítheted meg, ami műemlékvédelmi okok miatt teljesen érthető, ám ez azt jelenti, hogy 15 méteres távolságból figyelheted csak. Ráadásul mindemellé elég drága, és ezen kívül semmi más látnivaló nincs itt.

Eiffel-torony

Naná, hogy Párizsban ott van az elsőszámú látványosságok között, és igen, ha arra kirándulsz, feltétlenül nézd meg. De nem biztos, hogy jó ötlet egészen a tetejéig felmenni! Ugyanis mindig óriási sorok kígyóznak előtte, és nem ritka, hogy 3-4 órát is sorba kell állnod azért, hogy egyáltalán a közelébe eljuss.

Különböző emeletek vannak, és attól függően, hogy hányadikra akarsz felmenni, na meg hogy lifttel vagy gyalog, egészen más árakat kell fizetned. Gyalog egyébként nem biztos, hogy megéri felsétálni, mert 704 lépcsőfokot kell megtenned.

Sokkal jobb ötlet, ha inkább a Tour Montparnasse tetejére mész fel, ahonnan szintén szuper kilátás tárul eléd, de olcsóbban, jóval kisebb tömegben. És bónusz, hogy az Eiffel-tornyot is látod!

Kínai nagy fal

Ha a kínai nagy falat akarod meglátogatni, ne a Beijing közelében lévő szakaszra menj el. Ez a hely ugyanis nem feltétlenül felel meg a történelmi körülményeknek, jelentős részét újraépítették, és az egész a turizmusra fókuszál, ezért tele van látogatókkal. Olyannyira, hogy néha még lépni sem lehet a tömegtől.

Ha igazán különleges részét néznéd meg, menj el a Simitai szakaszra, ahol kevesebben vannak, és ugyanolyan szép, mint a felkapottabb része!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Louvre, Mona Lisa

Ha érdekel a kultúra, és Franciaországban jársz, értelemszerű, hogy te is el akarsz látogatni a Louvre-ba. Azonban sajnos fel kell készülnöd arra, hogy szinte mindegy, mikor mész oda, hatalmas tömegekkel lesz tele a múzeum.

Olyannyira, hogy ha egy kicsit is közelebb akarsz kerülni például Mona Lisa festményéhez, hosszú ideig kell állnod a tömegben, és mindeközben leginkább csak magasba tartott kezeket fogsz látni, ahogy mindenki próbálja lefotózni a képet. Maga a festmény egyébként gyönyörű, de a körülmények sokat elvesznek az élményből.

Times Square éjfélkor

Hatalmas bulival ünneplik az újévet New Yorkban, mindenki kimegy a Times Square-re bulizni, de sajnos nem olyan szórakoztató élmény, mint ahogy az a filmekből tűnik. A rendezvényre ugyanis többezer ember látogat ki, így leginkább csak arról szól az egész, hogy állsz a tömeg kellős közepén, hideg van, szinte semmit sem látsz, és alig találni mosdót.

Ha szilveszter, inkább csendesebb helyet érdemes választani, a Times Square-t pedig egy kevésbé felkapott időszakban látogasd meg!

Pisai ferde torony

Olaszország egyik nagy nevezetessége, de önmagában úti célnak ez sajnos kevés. Ugyanis azon kívül, hogy a toronynál csinálsz pár játékos fotót, nem sok mindent lehet csinálni a környéken.

Az utcák ugyan hangulatosak, de a turizmus ural mindent, így tele van boltokkal és utcai eladókkal, ami miatt a tömeg is hatalmas. Ha több várost is meglátogatsz, megéri eljönni ide, de kizárólag ide tervezni egy hosszabb kirándulást már nem feltétlenül jó ötlet!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást