Kikapcsolódás / Utazás

5+1 híres turistalátványosság, amire nem feltétlenül érdemes pénzt és időt áldozni

5+1 híres turistalátványosság, amire nem feltétlenül érdemes pénzt és időt áldozni

Louvre, Mona Lisa

Ha érdekel a kultúra, és Franciaországban jársz, értelemszerű, hogy te is el akarsz látogatni a Louvre-ba. Azonban sajnos fel kell készülnöd arra, hogy szinte mindegy, mikor mész oda, hatalmas tömegekkel lesz tele a múzeum.

Olyannyira, hogy ha egy kicsit is közelebb akarsz kerülni például Mona Lisa festményéhez, hosszú ideig kell állnod a tömegben, és mindeközben leginkább csak magasba tartott kezeket fogsz látni, ahogy mindenki próbálja lefotózni a képet. Maga a festmény egyébként gyönyörű, de a körülmények sokat elvesznek az élményből.

Times Square éjfélkor

Hatalmas bulival ünneplik az újévet New Yorkban, mindenki kimegy a Times Square-re bulizni, de sajnos nem olyan szórakoztató élmény, mint ahogy az a filmekből tűnik. A rendezvényre ugyanis többezer ember látogat ki, így leginkább csak arról szól az egész, hogy állsz a tömeg kellős közepén, hideg van, szinte semmit sem látsz, és alig találni mosdót.

Ha szilveszter, inkább csendesebb helyet érdemes választani, a Times Square-t pedig egy kevésbé felkapott időszakban látogasd meg!

Pisai ferde torony

Olaszország egyik nagy nevezetessége, de önmagában úti célnak ez sajnos kevés. Ugyanis azon kívül, hogy a toronynál csinálsz pár játékos fotót, nem sok mindent lehet csinálni a környéken.

Az utcák ugyan hangulatosak, de a turizmus ural mindent, így tele van boltokkal és utcai eladókkal, ami miatt a tömeg is hatalmas. Ha több várost is meglátogatsz, megéri eljönni ide, de kizárólag ide tervezni egy hosszabb kirándulást már nem feltétlenül jó ötlet!

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást