Tisztább lehet a kutyád, mint a pasid egy új kutatás szerint

Nagy Niki
Írta: ,
Tisztább lehet a kutyád, mint a pasid egy új kutatás szerint

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Az ember még akkor is elgondolkozik azon, hogy mennyire higiénikus folyamatosan a kutyáját ölelgetnie, ha egyébként imádja az ebet, és akár vele is alszik – mégiscsak itt-ott hempereg a kutyus, és mindenfélét összeeszik. Jó hír viszont, hogy a kutya feltehetően tisztább, mint a nagyon szőrös pasik – legalább is egy friss kutatás szerint.

Azt már egy ideje tudja a tudomány, hogy a nem megfelelően karbantartott szakáll nagyon problémás tud lenni, főleg bakteriális szempontból. Azt viszont azért nem gondolná az ember, hogy még a kutya szőre is tisztább, mint egy koszos szakáll – pedig valójában ez a helyzet.

A kutatás egyébként eredetileg nem is erre a célra készült, csak azt szerették volna letesztelni, hogy a férfiak elkaphatnak-e bizonyos betegségeket a kutyájuktól – kis túlzással kiderült, hogy pontosan az ellenkezője igaz a dolognak.

A svájci Hirslanden Klinika kutatói is meglepődtek az eredményen, mert az eredeti feltevésük az volt, hogy a szakállas férfiak arcszőrzetük miatt könnyebben elkaphatnak egyes betegségeket a kutyájuktól. A kutatás azt szerette volna megtudni, hogy higiénikus-e ugyanazt az MRI-készüléket használni a kutyáknál és az embereknél. 30 férfit és 18 kutyát vontak be a kísérletbe, utóbbiak több fajtából kerültek ki.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!