Tisztább lehet a kutyád, mint a pasid egy új kutatás szerint

Nagy Niki
Írta: ,
Tisztább lehet a kutyád, mint a pasid egy új kutatás szerint

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Az ember még akkor is elgondolkozik azon, hogy mennyire higiénikus folyamatosan a kutyáját ölelgetnie, ha egyébként imádja az ebet, és akár vele is alszik – mégiscsak itt-ott hempereg a kutyus, és mindenfélét összeeszik. Jó hír viszont, hogy a kutya feltehetően tisztább, mint a nagyon szőrös pasik – legalább is egy friss kutatás szerint.

Azt már egy ideje tudja a tudomány, hogy a nem megfelelően karbantartott szakáll nagyon problémás tud lenni, főleg bakteriális szempontból. Azt viszont azért nem gondolná az ember, hogy még a kutya szőre is tisztább, mint egy koszos szakáll – pedig valójában ez a helyzet.

A kutatás egyébként eredetileg nem is erre a célra készült, csak azt szerették volna letesztelni, hogy a férfiak elkaphatnak-e bizonyos betegségeket a kutyájuktól – kis túlzással kiderült, hogy pontosan az ellenkezője igaz a dolognak.

A svájci Hirslanden Klinika kutatói is meglepődtek az eredményen, mert az eredeti feltevésük az volt, hogy a szakállas férfiak arcszőrzetük miatt könnyebben elkaphatnak egyes betegségeket a kutyájuktól. A kutatás azt szerette volna megtudni, hogy higiénikus-e ugyanazt az MRI-készüléket használni a kutyáknál és az embereknél. 30 férfit és 18 kutyát vontak be a kísérletbe, utóbbiak több fajtából kerültek ki.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?