Szakértők állítják, hogy megtalálták a tökéletes korkülönbséget egy párkapcsolatban

Szirák Viki
Írta: ,
Szakértők állítják, hogy megtalálták a tökéletes korkülönbséget egy párkapcsolatban

Kép forrása: canva.com

Vannak, akik azt vallják, az életkor csak másodlagos az ismerkedésnél, és nem számít, ha két ember között viszonylag nagyobb a korkülönbség. De biztosan így van ez? Szakértők nem feltétlenül értenek egyet az állítással, és egy amerikai kutatóközpont statisztikája is ugyancsak megcáfolja ezt. Sőt, ők úgy vélik, létezik tökéletes korkülönbség!

Az atlantai kutatóközpont felmérésben 3000 ember vett részt; kizárólag olyan férfiak és nők, akik voltak már házasok legalább egyszer. Az eredmények kielemzésénél vették észre a kutatók, hogy minél magasabb két ember között a korkülönbség, annál inkább megnő az esély a szakításra is. Persze önmagában az életkor nem ok a különválásra, azonban a szakértők úgy látták, hogy az eltérő életszakasz miatt a két fél egészen más érdeklődési körrel és célokkal rendelkezik, ez pedig sokkal inkább megindokolja a szakítást.

Például egy 25 éves nő még a karrierjére szeretne koncentrálni, és nem biztos, hogy egy-két éven belül meg akarna házasodni, vagy gyermekeket vállalni. Míg ezzel szemben 35 éves párja már régóta dolgozik, elért egy bizonyos karrierbeli szintet, és a munka helyett a családalapításra helyeződik át a hangsúly számára.

Százalékos arányok

A szakértők statisztikája szerint azoknál a pároknál, akiknél több mint 5 év a korkülönbség, 18%-os esély van emiatt a szakításra.

Ha már 10 év a korkülönbség, akkor ez az arány 30%-ra ugrik fel, a 20 évnél pedig még negatívabb volt az eredmény, hiszen itt már 95%-os volt a szakítási ráta.

Ergo 100-ból 95 olyan páros, ahol 20 év volt a korkülönbség, végül szakított. Persze ilyen esetben meglehet, hogy egyéb ok is van a háttérben, így a kutatók azt is megnézték, mennyit számít például egy közös (vagy korábbi házasságból származó) gyermek, a kapcsolat hossza, valamint az iskolázottsági szint is. Egyébként utóbbi is elég fontos, ugyanis az eredményeik szerint ahol nagy az eltérés képzettségi szinten, ott 43%-os esély van a szakításra.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató