Ez a 6 munkakör szenvedi meg legjobban a koronavírust és annak következményeit

Szirák Viki
Írta: ,

A koronavírus alapjaiban rendezte át az életünket, szokásainkat és hétköznapi programjainkat. Ez alól pedig a munkahelyünk sem maradt kivétel. Rengetegen álltak át a home office-ra, míg másokat kötelező szabadságra küldtek, bércsökkentésben részesültek vagy felmondtak nekik. Az elmúlt hetekben több kutatást is végeztek a témával kapcsolatban, amelyek felfedik, mely munkakörben dolgozókra van hatással leginkább a jelenlegi helyzet.

Az amerikai McKinsey & Company felmérései alapján elsősorban a vendéglátásban dolgozók érezhetik meg a koronavírus negatív következményeit.

Mivel a korlátozások miatt rövidebbé vált a nyitvatartás, ráadásul a külföldi turisták sem jönnek most hazánkba, megannyi étteremnek lecsökkent a bevétele, ami nélkül viszont nem tudják hosszútávon fizetni a dolgozókat.

Sajnos emiatt elsősorban a behívóktól, felszolgálóktól, szakácsoktól váltak meg.

Arról nem is beszélve, hogy a kisebb vállalkozások üzemeltetői is hasonló cipőben járnak, hiszen a felkapott turistahelyeken, mint például a Balatonon vagy a Velencei-tavon a szezon idén később kezdődik el – már ha egyáltalán elkezdődhet.

Szintén a McKinsey & Company felméréséből derült ki, hogy a listán a sales munkakör dolgozói is jelen vannak.

Mindegy, hogy ez egy biztosításokkal foglalkozó cég, vagy utazásokat, egyéb szolgáltatásokat árusít, jelenleg a sales világában sem egyszerű a helyzet.

Sok helyen a dolgozók bérének jelentős részét a megkötött szerződések utáni jutalékok teszik ki, azonban most, hogy sokaknál fizetéscsökkentésre, kötelező szabadságolásra került sor, és bizonytalanná vált a helyzet, nem szívesen költenek ilyen típusú szolgáltatásokra.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba