Milyen anyuka valójában Katalin hercegné? Egy podcastben mesélt a kihívásairól

Nagy Niki
Írta: ,

Meglepő, mennyi mindenben hasonlítanak Katalin hercegné mindennapi anyaproblémái az átlagos családokéhoz – hiába a sok pénz, a nagyvilág előtt élt élet, gyereket nevelni igenis mindenkinek nagyon nehéz. Katalin most egy podcastban mesélt arról, hogy milyen kihívások elé néz, és hogyan oldja meg őket – nem véletlenül, hiszen Harry herceggel közösen korábban mentális egészséggel kapcsolatos kampánysorozatot indítottak, amelyben Katalin különösen foglalkozott a friss anyukák helyzetével. Az alábbi dolgok derültek ki arról, milyen anyuka Katalin valójában.

A podcast, amiben a hercegné mesélt a tapasztalatairól, Giovanna Fletcher író és műsorvezető anyákkal foglalkozó podcastsorozata, a „Happy Mum, Happy Baby” volt. Itt Katalin a királyi családtól szokatlan nyitottsággal beszélt arról, hogy milyenek voltak a tapasztalatai az anyasággal, és hogyan viseli most, hogy már három porontyról kell gondoskodnia.

Az anyabűntudat létezik

Még egy olyan híres anya számára, amilyen Katalin is, ismerős fogalom az anyabűntudat: úgy gondolja, hogy bárki, aki azt mondja, hogy a munka-magánélet közötti egyensúlyozás közben nem érez ilyesmit, az valójában hazudik. Katalin saját bevallása szerint folyamatosan ezt érzi, és a podcast reggelén is megkapta két gyerekétől, Györgytől és Saroltától is, hogy miért nem ő viszi őket az iskolába.

Ijesztő volt hazavinni György herceget

A hercegné szerint minden anyának ijesztő helyzet lehet, hogy egy újszülött gyerekkel elinduljon haza, ahol már nem ellenőrzik az orvosok, és csak rá van utalva a baba. Katalin nem akart sokat a kórházban maradni, mert minden emléke, ami oda kötötte, betegséggel kapcsolatos volt (a terhessége alatt komoly reggeli rosszullétekkel küzdött, sokszor kórházba kellett feküdnie), ezért minél előbb szabadult volna.

Csakhogy hazavinni az újszülöttet nem volt akkora megkönnyebbülés, mint gondolta, hogy lesz, és ugyanúgy szorongott, amikor hazaért a kicsivel, mint a kórházban.

Kipróbálta a hipnoszülést

Katalin komolyan szenvedett az úgynevezett hyperemesis gravidarumtól, ami vészes terhességi hányást jelent, ezért kipróbált mindent, ami segítséget nyújthatott.

Ilyen volt a hipnoszülés is, ami az esetében annyit jelentett, hogy meditációt és mélylégzést alkalmazott a rosszullétek során, és szülés közben is.

A hercegné szerint ez legalább valami olyan volt, amit tudott irányítani, így jól érezte magát tőle, és segített az állapotán is. A szülés igazi megkönnyebbülés volt számára, mert a rosszulléteknek végre vége szakadt.

Igyekszik minden nap különleges pillanatokat varázsolni a gyerekeinek

Mivel a herceg és a hercegné rengeteget utaznak, nincs túl sok idejük arra, hogy közös családi programokat szervezzenek – Katalin viszont ennek ellenére igyekszik időt szakítani a mindennapi különleges pillanatokra. Még akkor is, ha az csak egy kis idő a gyerekekkel a természetben.

Szereti a természetbe vinni a gyerekeit

A hercegné gyakran emlegette, hogy mennyire szeretett vidéken, természet közelében felnőni, ezért, amikor csak teheti, a saját gyerekeit is kiviszi Londonból.

Nagyon szerette a nagymamáját, aki gyakran csináld-magad játékokkal szórakoztatta őket, főzött velük, elvitte őket az üvegházába, vagy egyszerűen csak játszott velük. Katalin igyekszik ezt az életérzést a gyerekeire is átragasztani.

Amikor Fletcher megkérdezte tőle, mikor érzi magát igazán boldognak, azt mondta: vidéken, a gyerekeimmel, amikor mindannyian koszosak vagyunk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!