Nagy márkák, amelyek figyelnek a környezettudatosságra

Nagy Niki
Írta: ,
Nagy márkák, amelyek figyelnek a környezettudatosságra

Kép forrása: evrmmnt/depositphotos.com

Ahogy a világ kezdi megérteni, hogy a környezettudatosság fontos, úgy figyel egyre több nagy márka is arra, hogy valamilyen környezetbarát gesztust tegyen a vásárlói felé. Legutóbb éppen a Spar került be a hírekbe egy nagyon fontos újításával, de számtalan olyan, itthon is jelen lévő márka létezik, amely ilyen-olyan módon visszaad a környezetnek vagy a társadalomnak.

Spar

A műanyagszennyezés jelenleg a Föld egyik legkomolyabb problémája. A legnagyobb gondot az olyan egyszer használatos termékek okozzák, mint a műanyagzacskók, szívószálak, evőeszközök. A Föld országaiban évente 5 ezer milliárd műanyagzacskót használunk el, és ha semmi sem változik, az évszázad közepére már 12 milliárd tonna műanyaghulladék árasztja el a világot.

A Spar éppen ezért ezt a problémát szemelte ki magának, és már itthon is bevezette az újítását: a szegedi, győri és tatabányai áruházaiban újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokkal buzdítja vásárlóit a környezettudatos magatartásra.

Ezeket a zacskókat akár éveken keresztül lehet használni.

Az újítás nagy terhet vesz le a bolygóról, hiszen ha csak egyetlen ember is teljesen átáll ezeknek a tasakoknak a használatára, évente akár 200-300 darab zacskóval is kevesebbet használ.

L’Oréal

A kozmetikai és testápolási márka elsősorban a csomagolásokon újít, és igyekszik minél több újrahasznosított műanyagot felhasználni. Összességében a csomagolásokban lévő újrahasznosított műanyag mennyisége 2017-ben 33%-kal nőtt, és ezt a tendenciát tervezik fenntartani a továbbiakban is.

Bizonyos termékek esetében akár 100%-osan újrahasznosított műanyagcsomagolás is megoldható. A csoport 2007-ben elkötelezte magát a felelősségteljes és fenntartható termékcsomagolás tervezése mellett, a cél elérése érdekében pedig három fő szabályt tartanak szem előtt: a környezet kímélését, a szükséges erőforrások csökkentését és a hagyományos anyagok helyettesítését újrahasznosítható és biológiailag lebomló alternatívákkal.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?