Kiábrándultabb a világ, mint valaha – Legalábbis egy új kutatás szerint

Nagy Niki
Írta: ,
Kiábrándultabb a világ, mint valaha – Legalábbis egy új kutatás szerint

Kép forrása: bondart/depositphotos.com

Háborúk, menekültválság, terrortámadások, klímaváltozás – úgy tűnik, nem múlnak el nyomtalanul ezek az események, egy statisztikakészítő vállalat szerint ugyanis a tavalyi évben elképesztően szomorú és kiábrándult volt a világ. Az országok boldogságszintjét mérve kiderült, hogy Afrikában van a legnagyobb baj, de a Közel-Kelet helyzete sem fényes, Latin-Amerikában viszont köszönik szépen az emberek, egész jól vannak.

A Gallup analitikai cég 151 ezer embert interjúvolt meg 140 országból ahhoz, hogy átfogó képet kapjon az olyan állapotokról, amiket a GDP például nem tud megfelelően mérni: az emberek elégedettségéről, stressz-szintjéről és boldogságáról.

Kiderült, hogy 2018 kifejezetten rossz év volt a világban, rengetegen szomorúak és félnek, sőt, az előítéletek is erősebbek, mint valaha.

Összességében minden úgy maradt nagyjából, mint 2017-ben volt, ami már csak azért is szörnyű, mert ez volt a rekordtartó a legrosszabb évek sorában a társadalmi közhangulat terén.

Kép forrása: xload/Depositphotos.com

A vállalat olyan kérdéseket tett fel a 151 ezer embernek, mint például mennyire érzik magukat kipihentnek, úgy érzik, előző nap tisztelettel bántak-e az emberek velük, sokat mosolyogtak vagy nevettek-e aznap, de különböző érzésekre is rákérdeztek, méghozzá az előző nappal, vagy az előző évvel kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy a negatív érzelmek a mérvadóak a legtöbb embernél: a szomorúság, a düh és a félelem voltak azok a mutatók, amelyek a leginkább kilengtek.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?