Végre egy jó hír, vagy mégsem? Kevesebb a válás és ez lehet az oka

Szirák Viki
Írta: ,
Végre egy jó hír, vagy mégsem? Kevesebb a válás és ez lehet az oka

Kép forrása: pexels.com

Volt idő, amikor az egekbe szökött a válások aránya, és rengeteg döntöttek úgy, hogy nem szeretnének a házasságukban maradni, mindegy, hány évtizedet töltöttek el együtt. Azonban úgy fest, a tendencia változni kezdett, hiszen egyre kevesebben akarnak különválni egymástól! De vajon mi ennek az oka?

Míg egykor elképzelhetetlen volt, hogy házasság után két ember elváljon, addig pár évtizede ezzel szemben sokkal elfogadóbbak lettek az emberek. Egyre többen döntöttek úgy, hogy a boldogtalan kapcsolat nem elég számukra, és inkább kiléptek, hogy új partnert találjanak maguknak. Ekkoriban ugrott meg magasra a válások aránya, és biztos, hogy ha te körbenézel a környezetedben, nem sok olyan 40-50-es párt tudnál mondani, akik boldogok, és évtizedek óta házasságban élnek. Most viszont kiderült, hogy egyre jobbak az arányok, amiről a fiatalok megfontoltabb életvitele tehet!

A jelenlegi fiatal felnőttek már nem elégszenek meg azzal, hogy középiskola után megházasodjanak és családot alapítsanak.

Egyre többen döntenek úgy, hogy csak azután vágnak neki ennek a mérföldkőnek, hogy befejezték az iskolát, diplomát szereztek, kialakítottak maguknak egy biztos lábakon álló karriert, és megbízható anyagi helyzettel rendelkeznek.

Nem akarnak fejest ugrani a bizonytalanságba. Ráadásul egyre kevesebben házasodnak meg úgy, hogy nem szerelmesek a párjukba. A jelenlegi fiatal felnőtteknek már fontos a kötődés, a szerelem, a barátság és a hasonló érdeklődési kör, a társadalmi nyomással, mások véleményével pedig egyre kevésbé foglalkoznak, így nem ritka, hogy egyesek akár egy tíz éves kapcsolat után szakítanak ahelyett, hogy eljegyeznék egymást.

Egy amerikai statisztika szerint például korábban a férfiak 26, a nők 22 évesen házasodtak, míg 2018-ban a pasik már inkább közel 30, a nők pedig 28 évesen kötötték össze az életüket. Ez is azt támasztja alá, hogy a tanulás és a munka előbbre való véleményük szerint, mint a házasság. Persze ez sok esetben együtt jár azzal is, hogy a nők idősebb korukban vállalnak gyermeket, és nem feltétlenül a húszas éveik elején.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!