Ez az 5 dolog kell ahhoz, hogy izgalmas legyen a nemi életetek, hosszú évek után is

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ez az 5 dolog kell ahhoz, hogy izgalmas legyen a nemi életetek,  hosszú évek után is

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Készült egy olyan nagyszabású felmérés a szexuális életet illetően, amiben közel 40 000 felnőtt vett részt, tehát mondhatjuk, hogy ők így együttesen már igazán objektív képet festhetnek a valóságról. Szerencsére a válaszaikból az is kiderült, milyen módszerekkel lehet fenntartani a szexuális érdeklődést, akár 10-20 év elteltével is!

A Dr. Justin Lehmiller vezetésével készült felmérésben arról kérdezték a résztvevőket, hogy szerintük minek köszönhetik azt, hogy irigylésre méltó a szexuális életük, miért tudják őrizni a szenvedélyt, miközben másoknak ez nem sikerül. A tesztet kitöltők olyan heteroszexuális felnőttek voltak, akik jelenleg is boldog kapcsolatban éltek, és az alábbi felsorolást tudták összeállítani:

1. Először is komoly figyelmet fordítottak a hangulat megteremtésére. Ez talán furcsa lehet, főleg, hogy az első helyen szerepel, de ha belegondolsz, nagyon is van alapja. Hosszú kapcsolatokban nem ritka, hogy teljesen monoton és megszokott a szex kezdete, mindig minden ugyanúgy indul.

Már régóta nincs szó romantikus vacsoráról, közös fürdőzésről, izgalmas fehérneműről, vagy éppen új helyszínről… Nem túl meglepő, hogy nem olyan szenvedélyes és megismételhetetlen a szexuális élete azoknak, akik tényleg minden egyes alkalommal ugyanazt tapasztalják.

5 dolog kell ahhoz, hogy hosszú évek után is izgalmas legyen a nemi életetek

2. A második pont az volt, hogy szégyenérzet nélkül gyakorolják a szexuális kommunikációt. Ezen talán már nem sok csodálkoznivaló akad! Akárcsak a jó kapcsolat, úgy a jó szex alapja is sokszor a kommunikáció. Nyilvánvaló, hogy az a legjobb, ha teljesen egymásra hangolódtok magatoktól is, és pontosan tudjátok, mit szeretne a másik. Ám idővel még a legcsodálatosabb együttlétek is kicsit rutinszerűvé válhatnak, és itt jön képbe a szexuális kommunikáció.

El kell mondanotok egymásnak, ha valamit kipróbálnátok, vagy, ha valamin változtatnátok. Ezeket a vágyakat sokan nagyon félnek kimondani, de úgy tűnik, érdemes mindenkinek erőt vennie magán – a felmérés alapján is nagyon megéri.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!