A 27-esek klubja – Az ezredfordulós generáció 27 éves kor után egyre egészségtelenebbé válik

Nagy Niki
Írta: ,

Legalábbis Amerikában: egy friss kutatás kimutatta, hogy az ezredfordulósok csak azt hiszik magukról, hogy olyan egészségesek, és valójában semmivel sem jobbak, mint az X-generáció. Sőt, megvan az az életkor is, ami után meredeken elindulunk a lejtőn, és egyre egészségtelenebbek leszünk. A 27-es a bűvös szám – ezután már többet keresik fel az amerikai ezredfordulósok az egészségbiztosítójukat, mint korábban.

Avokádós toastok, zöld dzsúszok, kelkáposzta, zellerlé – újabb és újabb egészséges divatkaják az ezredfordulósoktól, mégis, ez a generáció sem olyan egészséges, mint ahogy azt szeretné hinni magáról. Egy friss amerikai kutatás kiderítette, hogy nem sokkal vagyunk jobbak, mint az X-generációsok, akiknél még nem volt meg ez az óriási egészségdivat, ráadásul egy bizonyos életkor után már kifejezetten el is indulunk a lejtőn.

A Blue Cross Blue Shield Association 55 millió amerikai ezredfordulóst vizsgált meg az egészségbiztosítóhoz beadott kérelmeik alapján, méghozzá 2017-es adatokkal – a vizsgált fiatalok ekkor 21-36 évesek voltak.

A kutatásban bebizonyosodott, hogy ugyan egy 100 pontos skálán az ezredfordulósok 95-ös eredményt értek el egészség tekintetében, az idősebb ezredfordulósok (34-36) egészségtelenebbek voltak, mint az X-generációsok ugyanebben az életkorban.

A depresszió, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az alkohol- vagy droghasználat is magasabb volt esetükben, mint az eggyel korábbi generációnál.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba