Rosszabbul ismered fel a másik érzelmeit, ha fogamzásgátló tablettát szedsz

Nagy Niki
Írta: ,

Legalábbis erre az eredményre jutott egy friss tanulmány – eszerint azok, akik fogamzásgátló tablettát használnak a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében, nehezebben ismerik fel a nonverbális kommunikációt, mint azok, akik más védekezési módszert használnak. Persze nem kell kétségbeesni, nem komoly változásról van szó, de az biztos, hogy nehezebben olvasod le a párod arcáról az érzelmeket, ha tablettát szedsz.

Ahogy egyre jobban megismerjük az emberi test működését, annál inkább értjük, milyen szerteágazó hatással van a női szervezetre a fogamzásgátló tabletta szedése. Mivel én is a tablettát használom, néha kicsit szorongva figyelem, milyen mellékhatással rukkolnak elő éppen az orvosok. Legutóbb azt tudtam meg, hogy nem is kellene hétnapos szünetet tartanom a tabletták között, de az is kiderült már, hogy a bogyók akár még az agyam formáját is megváltoztathatják, meg az is, hogy gyakrabban kalandozom el a tabletta szedése miatt.

Nem nagy meglepetés hát, hogy újabb mellékhatást hoztak nyilvánosságra: az antibébi-tablettát szedő nők állítólag nehezebben ismerik fel az érzelmeket a másik arcáról, mint azok, akik más módszerrel védekeznek.

Rosszabbul ismered fel a másik érzelmeit, ha fogamzásgátló tablettát szedszKép forrása: KateNovikova/Depositphotos.com

A Greifswaldi Egyetem kutatói nőket kértek meg arra, hogy vegyenek részt érzelemfelismerő tesztekben, amelyek során képeket kaptak bizonyos érzelmeket kifejező arcokról. Kiderült, hogy az összetettebb, nem teljesen egyértelmű érzelmeket azok a nők nehezebben ismerték fel, akik fogamzásgátló tablettát szedtek. Különösen nehéz dolguk volt akkor, ha nem az egész arcot, csak a szemeket látták.