Eladó Erzsébet királynő máltai villája – Képek, ahogy most kinéz a korábbi palota

Nagy Niki
Írta: ,
Eladó Erzsébet királynő máltai villája – Képek, ahogy most kinéz a korábbi palota

Kép forrása: zx6r92/depositphotos.com

Kevesen tudják, hogy ha végigsétálnak a máltai Valletta egyik szűk utcácskáján, egy düledező épületben Erzsébet brit királynő egy volt villáját ismerhetik fel. Pedig a Villa Guardamangia tényleg szinte észrevétlenül bújik meg a többi ház között, annak ellenére, hogy Erzsébet és Fülöp herceg számára nagyon kedves helyszín volt.

1964. szeptember 21-ig Málta brit gyarmatként működött, nem csoda, hogy Erzsébet úgy járt-kelt az országban, ahogyan jónak látta. A brit királynő koronázása előtt is sok időt töltött a szigeten, méghozzá azért, mert itt többé-kevésbé úgy élhette az életét, mint a „normális” emberek, kevesebben ismerték, mint a ködös Albionban, és Fülöp herceggel is nyugodtabban, könnyedebben mozoghattak az utcán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @orangebug17 on

Nem csoda, hogy a királynő szívének drága az itt eltöltött idő, és vele együtt az a villa is, amelyben leginkább Fülöppel házasságkötésük után eltöltött néhány hétre emlékszik vissza a legszívesebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Teale (@duffers50) on

A Villa Guardamangia egy apró vallettai utcán áll, kívülről nem is tűnik olyan épületnek, mint ahol maga a brit királynő élt egy ideig, pedig amikor Fülöp a brit haderő mediterrán flottájánál szolgált, hónapokat töltöttek el itt a friss házasok. Amikor a királynő 2015-ben visszatért a szigetre, azt nyilatkozta, hogy mindig különleges érzés volt számára Máltára jönni, és emlékszik azokra a boldog napokra, amikor friss házasként Fülöppel itt töltötték az idejüket.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!