Egy új ok, amiért ne egyél cukrot és egyéb egészség hírek

Nagy Niki
Írta: ,

Annyi ellentétes információ érkezik mostanában az emberhez a különböző forrásokból, hogy nagyon nehéz kibogarászni, éppen mi egészséges és mi nem – most összegyűjtöttünk néhányat a legfrissebb kutatások közül, amik segítenek eligazodni a káoszban.

Óvatosan azzal a cukorral, nem csak az alakodnak tesz rosszat

Az Oregon Állami Egyetem kutatása szerint már csak azért sem érdemes cukrokban gazdag étrendet folytatni, mert a cukor nemcsak az alakodnak, de az agyműködésednek sem tesz túl jót.

A kutatók összefüggést találtak a kognitív funkciók (emlékezet, gondolkodás, beszéd, érvelés) romlása és a magas cukortartalmú étrend között.

Mint minden, ez is a bélbaktériumokkal függ össze: a cukor úgy befolyásolja azok arányát, hogy a kognitív funkciók, különösképpen az emlékezet és az új szituációkhoz való alkalmazkodás szenvedi meg. Szóval, ha nem eszel annyi édességet, sokkal könnyebben tudsz majd megbirkózni a krízishelyzetekkel az életedben.

Ezért szeretjük annyira az organikus ételeket

Nem túl friss kutatáson alapul, de most kezd megint elterjedni: az etikusan előállított, organikus, környezetet nem szennyező élelmiszereket nemcsak az ízük miatt szeretjük jobban, hanem azért is, mert a lelkünknek jót tesz, hogy azt gondoljuk: segítünk a környezeten a vásárlásukkal. Kár, hogy a pénztárcánk általában megsínyli a dolgot, de a lényeg, hogy egészségesebbek és boldogabbak leszünk az ilyen élelmiszerektől.