Mostanában durvább az allergiád? A klímaváltozás lehet az oka

Nagy Niki
Írta: ,
Mostanában durvább az allergiád? A klímaváltozás lehet az oka

Kép forrása: stetsik/depositphotos.com

Nyakunkon az allergiaszezon, ami egyre inkább kitolódik, és úgy tűnik, hogy egyre durvább tüneteket is produkál – ez pedig nem véletlen. Ha allergiás vagy, tudod, hogy mennyire kellemetlen ez a néhány hónap, de rossz hírünk van: ha a klímaváltozás így folytatódik, a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Talán te is észrevetted már, hogy mostanában egyre több az allergiás ember, és azt is, hogy a tünetek is egyre durvábbak. Ez nem véletlen: a statisztikák is lekövetik ezt az észrevételt, és ha allergiában szenvedsz, a tapasztalataid is biztosan hasonlóak. Mindez jórészt egyetlen dolognak köszönhető: a globális felmelegedésnek, írja a CNN.

A pontos oka az egész növekedésnek nagyjából az, hogy a klímaváltozás hatására melegedik az éghajlat, ami azzal jár együtt, hogy az allergén növények virágzási ideje is megnövekedik. Magyarán hosszabb ideig ontják magukból az allergiát okozó polleneket.

A statisztikák azt mutatják, hogy 1995 és 2011 között az enyhébb telek nagyjából 11-27 extra napot adnak hozzá a pollenidőszakhoz, a kutatók szerint pedig ez az arány egyre csak növekszik évről évre. Hamarosan akár hosszú hónapokig is szenvedhetünk a pollenallergiától akkor, ha nem találunk megoldást a problémára.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján