Otthon / Szórakozás

5 hidegrázós Wikipédia oldal, amit ne olvass el, ha ma éjjel szeretnél aludni

5 hidegrázós Wikipédia oldal, amit ne olvass el, ha ma éjjel szeretnél aludni

A Wikipédia legnagyobb erőssége és legnagyobb gyengéje is egyben, hogy bárki szerkesztheti. Így az itt található információkat minimum fenntartással kell kezelnünk, de az alábbi oldalaktól bennünket így is kivert a frász.

A Whitehall rejtély

London, 1888. A Scotland Yard újonnan épülő rendőrállomásának alagsorában egy női torzóra bukkannak. A holttest többi részét a torzótól nem messze, elásva, illetve a Temze partján találták meg, de bizonyos testrészek sohasem kerültek elő.

A holttestet sohasem sikerült azonosítani, de köze lehetett egy másik, hasonló módon elkövetett gyilkossághoz – az elkövetőt így hamarosan a „torzós gyilkos”-ként kezdték emlegetni.

Vannak, akik szerint Hasfelmetsző Jack volt a valódi tettes, mások szerint két különböző sorozatgyilkosról van szó. A Whitehall rejtélynek saját, angol nyelvű Wikipédia oldala van, magyarul pedig a Hasfelmetsző Jack címszó alatt olvashatsz róla részletesebben.

Eutanázia hullámvasút

Julijonas Urbonas, a londoni Royal College of Art PhD hallgatója egyetemi évei közben egy vidámparkban dolgozott. Állítólag innen merítette ötletét a szerencsére egyelőre csak tervrajzon létező eutanázia hullámvasúthoz, ami egyszerre 24 embert képes „elegáns és eufórikus” módon a halálba küldeni

A hullámvasutat úgy tervezte meg, hogy a magasságok, körök és hullámok okozta sokkot egyetlen utas se élhesse túl. Urbonas állítja, hogy a hullámvasút remek módja lenne az eutanáziának, de akár a halálra ítéltek kivégzésének is…

Nos, mi egyelőre nem tettük túl magunkat azon a tényen, hogy valaki ilyesmin töri a fejét, miközben egy vidámparkban dolgozik.

Nyomtalanul eltűnt emberek

Megint nem tudjuk, mi ijesztőbb: a tartalom, vagy hogy valaki egy napon úgy ébredt, hogy összedob egy listát a nyom nélkül eltűnt emberektől, időszámításunk előtt 1800-tól kezdve. A lista egyébként folyamatosan bővül, és természetesen a szereplőkről a nevükre kattintva részletesebben is olvashatsz, sokukról magyar nyelvű oldal is készült.

Végiggörgetve rajta biztos a te fejedben is megfogalmazódik a gondolat: vajon ki lesz a következő? Az oldal alján található „megoldott esetek” pedig nem feltétlenül zárulnak nyugtató végeredménnyel…

Molyember

A nyugat-virginiai Point Pleasant környékén 1966. november 15-én éjjel látták először a Molyembert – szól a legenda. Két házaspár autózott a helyi robbanószergyár közelében, amikor észrevették az égen röpködő, emberszerű alakot, aki úgy tűnt, betegesen kerüli a fényt.

A Molyembert tették már felelőssé a híres Silver Bridge leomlásáért, sőt terrortámadások helyszínén is látni vélték. Az biztos, hogy a Wikipédia oldalt böngészgetve napjaink egyik leglidércesebb városi legendájának tűnik, de ha nem elég a borzongásból, nézd meg a Megszólít az éjszaka (The Mothman Prophecies) című filmet, amit szintén a bizarr lény ihletett.

June és Jennifer Gibbons

Megvannak a cuki ikres sztorik, amikor a tesók összeölelkezve alszanak és érzik, amit a másik érez? Na ez nem olyan lesz. Az egypetéjű Gibbons-ikrek, June és Jennifer  1963-ben születtek Wales-ben és 14 éves korukra már a pszichiátrián laktak, mivel több kisebb bűncselekmény is volt a rovásukon, illetve feltűnően zárkózottak voltak a külvilággal szemben. Marjorie Wallace újságírót valamennyire mégis a bizalmukba fogadták, így elmondták neki, ha az egyikük meghal, a másiknak normális életet kell folytatnia. Az ikrek állítólag megállapodtak abban, hogy Jennifer feláldozza magát – 1993. márciusában a lánynak egyszerűen megállt a szíve, minden korábbi betegség vagy jel nélkül. June ezután elhagyta a klinikát, és csendes, önálló életet kezdett élni. Egy interjúban azt mondta, hálás testvére áldozatáért, és örül a normális élet lehetőségének.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást