Világszerte az elhalálozások egyötöde köthető olyan betegségekhez, amelyek kialakulásában fontos szerepet játszott a rossz étrend – még mindig nem igazán tudatosul bennünk ugyanis, mennyire létfontosságú a szervezetünk számára, hogy megfelelő tápanyagokkal lássuk el, és ne gyilkoljuk túl sok cukorral, zsírral vagy alkohollal. Ha ezeket a hibákat felfedezed az étrendedben, érdemes változtatni rajta – szélsőséges esetben ugyanis még akár az életed is múlhat rajta.
3/4 Kevés teljes kiőrlésű terméket fogyasztunk
A kutatás szerint az átlagos fogyasztás mindössze 29 gramm, amikor 125 gramm lenne az ideális – a teljes kiőrlésű termékek fogyasztása pedig segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, javítja az emésztést, és statisztikailag csökkenti az elhízás kockázatát. Kifejezetten az Egyesült Államokban rossz a helyzet egyébként: itt még az átlagnál is kevesebb teljes kiőrlésű terméket fogyasztanak az emberek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!