Van 6 hétköznapi élelmiszer, amit SOHA ne fogyassz nyersen

Van 6 hétköznapi élelmiszer, amit SOHA ne fogyassz nyersen

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Van 6 hétköznapi élelmiszer, amit SOHA ne fogyassz nyersen

Sokat hallani azokról az élelmiszerekről, amiket jobb nem megfőzni, hiszen olyan értékes tápanyagok és nélkülözhetetlen vitaminok vannak bennük, melyek akkor hasznosulnak igazán a szervezetben, ha semmilyen hőhatás nem éri őket. De mi a helyzet azokkal az ételekkel, amiket nem ajánlott nyersen elfogyasztani?

VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket

Mert hogy van nem is egy olyan élelmiszer, amit egyáltalán nem ajánlott nyersen megenni. Van, amit azért, mert egyszerűen nincs jó íze főzés nélkül, és van olyan, ami különböző betegségeket és komoly egészségügyi gondokat is okozhat, ha nyers állapotba kerül a tányérunkra. Mutatjuk, mikre figyelj nagyon oda!

1. Krumpli

Mind imádjuk a finom sült krumplit vagy a főtt burgonyát, hiszen mennyei ételeket lehet a krumpliból készíteni, de csakis akkor, ha hőhatás éri. A krumpli egyébként sem finom nyersen, harsogós és szinte ízetlen zöldség ekkor.

A burgonya keményítő tartalma igen magas, nyersen pedig a helyzet csak fokozódik, hiszen a benne található vegyületek egyáltalán nincsenek jó hatással az emésztésre, és komoly bélproblémákat okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy a zöld burgonyában sok szolanin nevű toxin van, ami már csekély mennyiségben is mérgezést okozhat, így jobban jársz, ha a szokásos módon készíted el és nem kísérletezel a nyers mivoltával.

2. Tej

Persze, a finom, kalciumban gazdag tejtől mi bajunk lehet, ha nyersen fogyasztjuk – gondolhatjuk sokan, azonban a tej nyers – azaz pasztörizálatlan – állapotában egészségre ártalmas baktériumok tömkelegét hordozza magában, így például remek táptalaja lehet a Listeria és az E.coli kórokozónak.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!