Ennyi szex kell hetente a boldogsághoz – A tudomány alapján

Ennyi szex kell hetente a boldogsághoz – A tudomány alapján

Címlap / Szerelem / Szex / Ennyi szex kell hetente a boldogsághoz – A tudomány alapján

Nincsenek általános szabályok, amik ráhúzhatóak lennének egy-egy szeretkezésre, hiszen mindannyian különbözünk, mások az igényeink, az életkörülményeink. Az egyéni meglátások és szempontok mellett viszont jó néhány tudományos összegzés áll már a rendelkezésünkre – a szexualitást illetően is.

40 év eredményét foglalták össze

A Society for Personality and Social Psychology portálon megjelent tanulmány nagyon átfogó képet mutat arról, mennyi szexre is van valójában szükségünk a boldogsághoz. A tanulmányban nem kevesebb, mint 40 évet összegeztek a kutatók. Ebből kiderült, hogy akik legalább hetente egyszer összebújtak a szerelmükkel, már elégedettnek mondhatták magukat. Fény derült arra is, hogy azok, akik heti egy alkalommal sort kerítenek az együttlétre, boldogabbak, mint azok, akik ennél ritkábban bújnak ágyba. Sőt, ők a párkapcsolatukat sem ítélik meg túlságosan pozitívan. 

Az egy alkalom sokak számára egyáltalán nem sok, éppen ellenkezőleg, kevésnek tűnhet, de beigazolódni látszik a tény, miszerint mégsem a mennyiség a mérvadó.

Ezt támasztja alá a tanulmány másik fele, amiből kiderült, hogy azok, akik hetente többször feküdtek le a párjukkal, valójában nem mondták magukat boldogabbnak, mint azok, akik csak egy alkalommal szeretkeztek. 

Egyénre és kapcsolatra hangolva

Természetesen, ahogy a legtöbb párkapcsolati kérdést illetően, úgy a szexet tekintve is a lényeg a harmónia és a kommunikáció, csak így lehet az egyéni igényeket összehangolni. Nem biztos, hogy aki csak kéthetente, vagy havonta bújik ágyba a szerelmével, az feltétlenül boldogtalan lenne. Az átfogó tanulmány eredménye viszont az, hogy heti egy alkalom lehet a boldogság záloga a tartós kapcsolatokban. Az mindenesetre kiderült, hogy nem feltétlenül azok a legboldogabb párok, akik gyakorlatilag minden estét szexszel zárnak. Ugyanis arra is rávilágítottak a kutatók, hogy az eredmények alapján ők nem emelkedtek ki a heti egyszer szeretkező párok közül – legalábbis a boldogság mértékét tekintve. 

A heti egy alkalom még az elfoglalt, családos párok esetében is abszolút teljesíthető mértéknek tűnik. A szeretkezésnek egyébként sem csak az a célja, hogy a vágyainkat kielégítsük.

Ma már biztosan tudhatjuk, hogy a szexuális együttlétek javítják a kedvet, erősítik az immunrendszert, oldják a stresszt. Emellett segítenek megőrizni az egészséget, az állóképességet, ráadásul a kapcsolaton belül is növelik az intimitást.

Ahhoz, hogy ezt a számos pozitív eredményt élvezhessük, úgy tűnik, elég heti rendszerességgel néhány órát áldoznunk erre az örömforrásra! 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!