Háztartás / Otthon

5 hely, aminek a tisztításáról mindenki megfeledkezik, pedig nem kéne

5 hely, aminek a tisztításáról mindenki megfeledkezik, pedig nem kéne

A házi kedvencek játékai

Ha kisállatot tartasz, akkor nyilván tudod, hogy ez valamivel nagyobb figyelmet követel meg, többször érdemes takarítani, felmosni a padlót és tisztán kell tartanod kedvenced fekhelyét.

De ne feledkezz meg a játékairól sem!

Az NSF szerint a kisállatok tálkái a top 5 leggyakrabban szennyezett eszközök között vannak a lakásokban, de a játékaikon is lehet gomba, penész és staphylococcus is. Ezek egyrészt négylábú barátodra, másrészt a házban élőkre is veszélyt jelentenek.

A tálkákat érdemes minden este meleg, szappanos vízzel kimosni, hetente egyszer pedig fertőtleníteni, a játékokat szintén szappanos vízzel érdemes rendszeresen tisztítani, vagy akár a mosogatógépbe is betenni, a puha, mosható játékokat pedig havonta érdemes a mosógépbe dobni.

Kulcsok

Oké, lehet, hogy most már kezdünk kicsit mániákusnak tűnni, és lehet, hogy azt gondolod, kicsit őrültnek kell lenni ahhoz, hogy az ember időről időre átmossa fertőtlenítős vízzel, vagy áttörölje fertőtlenítőkendővel a kulcsait, de valójában van értelme a dolognak.

Az NSF egy vizsgálata során 22 otthont monitorozott, és a kulcscsomókon fekália, penész és gomba nyomait találták.

Ha pedig belegondolsz, hogy milyen könnyen előfordul, hogy lefekvés előtt még gyorsan ráfordítod a zárat, aztán aludni mész, anélkül, hogy kezet mosnál – ugye, hogy nem is tűnik olyan rossz ötletnek időnként megtörölgetni azokat a kulcsokat?

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást