Otthon / Utazás

5 hazai gyógyfürdő hétvégi kiruccanásokra – Ha már most eleged van a rohanásból

5 hazai gyógyfürdő hétvégi kiruccanásokra – Ha már most eleged van a rohanásból

Elkezdődött az év, elkezdődött a hajtás, és hol vannak még a nyári szabadságok? Egy hétvégére azonban megéri elszökni valamelyik hazai gyógyfürdőbe, hogy a kellemes melegben pihend ki a téli fáradalmakat.

Igal

A somogyi kis települést gyógyfürdője teszi igazán vonzóvá, nem véletlen, hogy a szállodáknak is folyamatosan vannak itt vendégeik.

benti medencék mellett télen is használható a kültéri gyógymedence, valamint az élményfürdőnek is van kinti része, de ha te inkább a kellemes melegre vágysz, akkor vedd célba a fürdő szaunavilágot, ahol kiizzadhatod az összes bacilust és méreganyagot magadból.

Brigetio Gyógyfürdő

Komárom fürdője éppen átesett egy komolyabb részleges felújításon, így most tényleg érdemes meglátogatni.

A korábban átadott rönkszauna és szaunakert mellé most a beltéri szaunát is felújították, sőt a növekvő kereslet kielégítésére sószoba is épült, így télen tényleg különösen hasznos lehet felkeresni a fürdőt.

Kedden, csütörtökön és vasárnap ráadásul szaunaszeánszokat is tartanak itt, ami a fürdő szerint a fiatalok körében a legnépszerűbb.

Harkány

A harkányi gyógyvizet a legenda szerint maga az ördög fakasztotta, de a helyiek sem tudtak a létezéséről, míg az 1800-as években egy földesúr le nem csapoltatta a mocsarat, hogy újabb legelőkhöz jusson. A csatorna kiépítésével megbízott jobbágy nem volt túl boldog a vizes földön végzett munkától, hiszen így is reumával küzdött.

Legnagyobb meglepetésére azonban a mocsárban való sétálás után az állapota jelentősen javult – így fedezték fel a harkányi gyógyvizet, ami az ízületi panaszok mellett egyébként pikkelysömörre is kiváló hatással bír.

Berekfürdő

Az alföldi gyógyvizek sorában méltó helyet foglal el a berekfürdői, ami selymes simogatásával elsősorban a mozgásszervi panaszokon segít. 

A helyi fürdő télen is nyitva tart, de az itteni szállodák között is vannak, amelyek beltéri, wellness szolgáltatásokat kínálnak, felhasználva a gyógyvíz kínálta lehetőségeket.

Akár pihenni, akár regenerálódni érkezel, találsz majd megfelelő programot.

Szigetvár

A történelmi város kellős közepén található az impozáns gyógyfürdő, amit nem csak a helyiek élveznek, sokan kifejezetten emiatt keresik fel Szigetvárat.

A medencék teljes vízfelülete több mint 1700 négyzetméter, így biztosan minden korosztály, minden vendég megtalálja a neki való kikapcsolódást. A fürdő vize a mozgásszervi panaszok mellett a csontok erősödésére is szolgál, ahogyan nőgyógyászati vagy prosztata problémák esetén is szokták javasolni.

A fürdő vizében keringési panaszokkal, vagy szívbetegséggel küzdők is bátran megmártózhatnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást